Czy ktoś z Was ma książkę pt. Światła i cienie w fotografii Leonarda Karpiłowskiego??? Bardzo proszę o odzew. Książka bardzo droga, chciałbym podpytać czy warto...
ksiazki o fotografii
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Zamieszczone przez romko Zobacz wpisto miło usłuszeć, długo na nią poluję, a w ostatnim tyg na allegro ostro idzie licytacja
http://www.allegro.pl/item381544536_...rafowaniu.html__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."
Komentarz
-
Zamieszczone przez terminator Zobacz wpisCanon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Komentarz
-
I dlatego przyszła pora by tą książkę szybko sprzedać, póki jest ssanie na rynku. Za tą cenę niebawem można będzie kupić 4 nowe ksiązki i pewnie poprawione/zaktualizowane :-)
To się nazywa spekulcja :-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez RNz Zobacz wpisI dlatego przyszła pora by tą książkę szybko sprzedać, póki jest ssanie na rynku. Za tą cenę niebawem można będzie kupić 4 nowe ksiązki i pewnie poprawione/zaktualizowane :-)
To się nazywa spekulcja :-)
Komentarz
-
Dziękuję za odpowiedź :smile: Chociaż jeśli mam być szczery, to kupca szukam raczej na innym portalu. Po za tym skoro admin nie przeniósł moich wypocin do innego działu, znaczy to, że aż tak bardzo nie zbłądziłem. A moderatorzy są tutaj czujni(jednego - MM nikt nie zastąpi). Pozdrawiam i kończę polemikę z Tobą w tej kwestii - chyba nie masz mi za złe :wink: A dzieki takim polemikom jak nasza, niektóre wątki rozrastają się do wielkich rozmiarów (stron 30 a sentencji na 5). Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jago Zobacz wpisPo za tym skoro admin nie przeniósł moich wypocin do innego działu, znaczy to, że aż tak bardzo nie zbłądziłem. A moderatorzy są tutaj czujni
Zbłądziłeś i nie rób tak więcej.
(wypowiedzi dotyczą usuniętego ogłoszenia z ofertą sprzedaży)
Komentarz
-
Jeśli chodzi o książkę pt "Książka o fotografowaniu" Andrzeja Mroczka to nie trzeba jej rekomendowac nikomu. Mimo, że drugie jej wydanie ukazało się w 2002 roku i w chwili obecnej ta pozycja jest nieosiągalna w sklepach, to każdy egzemplarz pojawiający sie na Allegro po 2-3 dniach jest sprzedany. Osiąga ona cenę do 345 zł czyli "przebicie" jest dla sprzedajacego bardzo dobre. Można różnie oceniać sprzedających, ale w końcu mamy wolny rynek i nie ma pojęcia spekulacji. Stwierdzenia niektórych kolegów na forum typu: "ktoś umie robic interesy"; "to trochę nienormalne" wydają mi się trochę chybione. Nikt nikogo nie zmusza du kupna tej pozycji. A skoro jest ona kupowana, to coś w niej jest. Ja tą książkę sprzedałem "na szybko" w Allegro za 250 zł i wyrzutów sumienia z tego powodu nie mam. W końcu kupiec sam się do mnie zgłosił i przyjął cenę, która nas obydwóch usatysfakcjonowała. A więc panowie: RNz, Robson01, terminator chyba nie do końca macie rację po swojej stronie. Pozdrawiam.Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Komentarz
-
Jago... ale zauważyłeś chyba informację że będzie kolejne wydanie?
W takiej sytuacji już nie ma sensu wydawać ponad 200zł na tę książkę.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpisJago... ale zauważyłeś chyba informację że będzie kolejne wydanie?
W takiej sytuacji już nie ma sensu wydawać ponad 200zł na tę książkę.Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Komentarz
-
Sam zapłaciłem 210 zł za "Książkę o fotografowaniu" a to, że ktoś sprzedał za 345zł uważam za dobry interes - nic więcej. Cenę kształtuje popyt, to jasne. A książka wg mnie warta każdych pieniędzy...(choć dla każdego granica jest w innym miejscu). Kolejne wydanie zapewne zostanie rozkupione i cena będzie za jakiś czas podobna.__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jago Zobacz wpisPonadto nie wiem, czy zapoznałeś się z tą pozycją wydawniczą - jest w niej tyle informacji nt klasycznej techniki robienia zdjęć, że naprawdę warto ją mieć..
Komentarz
-
Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpisCzyli tylko piszesz a nie czytasz. Zajrzyj na początek wątku, np postu #5 nie odważyłbym się napisać bez przeczytania książki.
, ale wątek ma 35 stron i poprostu nie pamiętam wszystkich postów - a tym bardziej tych zamieszczanych na jego początku :-? A z braku wolnego czasu nie jest możliwe, abym przed moją każdą swoją wypowiedzią cofał się aż tak mocno do tyłu. W każdym razie dzięki za uwagę - w Twoim przypadku (tzn polemiki z Tobą) poprostu znajdę więcej czasu, aby nic nie przeoczyć. No i nie tylko piszę - też czytam. A przede wszystkim myślę. Pozdr.
Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Komentarz
-
Jago pisząc "to jest trochę nienormale" miałem na myśli nie sprzedającego ale wysokość kwoty za jaką nabywca wylicytował tą pozycję. Tym bardziej wobec faktu jej kolejnego wydania.
Co nie zmienia faktu, że jest to sprawa wyłącznie kupującego.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Komentarz
-
Jago, jeżeli już ciągniemy ten OT, to ci powiem, że sprzedając ją teraz za 200-345 zł spekulujesz (i nie ma w tym wcale niczego złego) na temat jej przyszłej wartości - wiesz, że będzie wznowienie i zakładasz, że jej wartość spadnie.
Tak jak spekulant giełdowy sprzedaje akcje zakładając, że będą tańsze. Spekulacja, kiedyś - w czasach kryzysu miała znaczenie pejoratywne, ale nie oznacza niczego złego
Wcale nie uważam, że ktoś sprzedając tą książkę teraz za 345 złotych zrobił źle. Na tym polega rynek i tyle. Towar jest wart tyle ile kupujący jest skłonny za niego zapłacić.
A tak swoją drogą myślę że ta książka jest nawet tyle warta.
Komentarz
Komentarz