Strona 30 z 102 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

fragos
    Guest

Domyślnie

Poszukuja czterech ksiazek

urszula czartoryska 'przygody plastyczne fotografii'
    leszek brogowski 'sztuka w obliczu przemian'
    zbigniew tomaszczuk 'swiadomosc kadru'
    ignacy plazewski 'spojzenie w przeszlosc polskiej fotografi'

pozdrawiam

trym
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez denveroza Zobacz posta
    ja znalazłam świetną książkę o fotografii w antykwariacie Tadeusz Cyprian, Fotografia, technika i technologia, Warszawa 1960. tylko nie mam czasu, żeby ją przeczytać do końca, ale jest bardzo techniczna.
    Zacna książka. Zanim wziąłem manualny aparat do ręki przeczytałem prawie całą tą książkę. Nie miałem wcześniej pojęcia o ustawianiu przysłony czy migawki, jednak po lekturze książki i wzięciu Feda3 do ręki (wcześniej miałem tylko cyfrówkę Olympusa, bez trybu M) udało mi się wypstrykać poprawnie zrobioną kliszę - prawie każde zdjęcie było dobrze naświetlone. Dodam, że aparat nie miał światłomierze. Z tych przygód został mi nawyk ustawiania przysłony i migawki "na oko", nawet w cyfrówce.

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Wink Fotografia-jak ustrzec sie bledow - Barchacz

Witam po dlugiej nieobecnosci.Chcialbym zasiegnac Waszych opinii o ksiazce jak w temacie.Z gory dziekuje Slonkaap

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja co prawda książki jako takiej nie widziałem, ale na p.r.f.c ostatnio były wklejane fragmenty nowej książki tego autora (również raczej dla początkujących) - i prawdę mówiąc bardzo mi się podobało. Łopatologicznie, bez mądrzenia się, kawa na ławę.

Domyślnie książka dla dziecka

witam wszystkich canonierów poszukuję jakiejś książki o pstrykaniu dla 10-latka planuję mu ofiarować w prezencie s5 is a w związku z tym że nie jest to zwykła zabawka potrzebuję jakiejś książki która wprowadziła by tego chłopaka w świat fotografii może zna ktoś z was taką pozycję książkową odpowiednią do wieku?? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Może "Szkoła fotografowania dla dzieci" z serii National Geographic? Nie przeglądałem tego, ale ogólnie podręczniki NG na początek są godne uwagi.
    Jędrek

BYKOM-STOP

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pykaman Zobacz posta
    witam wszystkich canonierów poszukuję jakiejś książki o pstrykaniu dla 10-latka planuję mu ofiarować w prezencie s5 is a w związku z tym że nie jest to zwykła zabawka potrzebuję jakiejś książki która wprowadziła by tego chłopaka w świat fotografii może zna ktoś z was taką pozycję książkową odpowiednią do wieku?? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
    ja bym sprobowal z "Praktyczny kurs fotografii" Łukasz Gawła, jesli to jest 10-latek, ktory nie brzydzi sie czytaniem. ksiazka jest dosc obszerna i ma sporo tekstu, ale jej zaleta jest podzial na tematy fotograficzne i mnostwo fajnych zdjec. to jest cos, co moze zainteresowac mlodego czlowieka, ktory moze i nie przeczyta od deski do deski, ale moze sobie po prostu od czasu do czasu zerknac na rozdzial, gdzie znajdzie wskazowki jak zrobic temat, ktory go interesuje. kosztuje to 50zl, a obok solidnej tresci ma, jak pisalem, mnostwo zdjec.

tylko poki co polecalbym jednak przetestowac 10-latka. ksiazka nie jest pisana docelowo dla tego przedzialu wiekowego i jezyk nie jest az tak bardzo przystepny. nie jest trudny sam z siebie, ale dla 10-latka moze byc niedostatecznie przystepny.

jesli nie to zerknalbym na podrecznik NG dla dzieci.

a jesli i to nie, to jeszcze przyjrzalbym sie:
    http://www.allegro.pl/item327882573_..._peterson.html
    http://www.allegro.pl/item327888034_...rajobrazy.html
    przy czym to ostatnie jest juz tematyczne.

tyle moge poradzic. odradzam wszelkie ksiazki onanistyczne,
    gdzie srednio 200 stron zajmuje pieprzenie o aparatach i obiektywach.
    a takie, poki co, jest 90% pozycji na polce z nazwa "fotografia"
    (zupelnie nie wiedziec czemu tam, a nie pod "elektronika" )
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie Fotografia XX wieku za 8,9 zł a nie za 39 zł

Byłam dzisiaj w empiku w poszukiwaniu jakichś książek o foto i tak dostrzegłam sobie na półce bardzo łądnie wydaną ceglastą książkę. 760 stron, papier śliski/kredowy piękne druki zdjęć...szczególnie tych z początku wieku...a cena? hmmm..39 zł Myślę sobie przełknę ale nie w tym miesiącu. Po powrocie do domu siadłam do komputera i chciałam po prostu dodać sobie do ulubionych tę pozycję z empiku no i natknełam się na ofertę kolportera za uwaga....8,9 zł...to nie ściema..wrzucam do koszyka a tam ta cena nadal widnieje. Owszem przy wyszukaniu tej ksiazki na liscie widac cenę cos ok 36 (zobacz) zł ale po wejsciu na strone ksiązki jest juz 8,9 zł (zobacz). Koszt wysyłki to 7,5 zł. Wiec nawet jakbyscie kupili 3 ksiazki to i tak nie dobijecie do ceny empikowej

Książka ta to raczej album nie wielki w formacie ale jaka książnica, jest to zbiór ponad 850 zdjęć z kolekcji Muzeum w Kolonii.
    Myślę, ze warto Choćby jako podpórka pod aparat

przepraszam jesli nie w tym dziale ale nie ma strcite do książek
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 22-04-2008 o 21:46
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Jest wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=7161 o książkach.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Hmm no niby tak i widzialam ten watek ale on wydawalo mi sie szedl raczej w kierunku poradnikow a nie albumów. Jeślizrobiłam błąd to przepraszam Proszę o jedynie przeniesienie a nie deportacje.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 30 z 102 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów