Strona 89 z 102 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

Nie kupujcie w Biedronce knigi pt. "Jak fotografować" czy jakoć tak się zwała. tekstu tyle co nic a i zdjęcia...wszystko to można znaleźć, przeczytać i obejrzeć w internecie. szkoda kasy.

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Witam serdecznie.

Cytat Zamieszczone przez MaRyBu Zobacz posta
    Czy ktoś mógłby polecić mi publikacje na temat obróbki plików RAW ze szczególnym uwzględnieniem Photoshopa CS2
    Miałem w ręku S. Kelby'ego "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie IV"
    Tyczy co prawda o CS3 ale z tego co pamiętam to to działało. Stosunkowo mało (jak na Scotta) zamulania a sporo techniki.
    Popatrz np. w EMPIKU lub dorwij PDF-a. Może się nada.

Powodzenia.
    ....C50E....C40D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Oficjalny podrecznik Lightrooma 2 - ogolnie wyczytam jak to uzywac i objasni poszczegolne funkcje - 3 nadchodzi , cos kolo kwietnia sie pojawi. Ale za duzo zmian tam nie bedzie , podstawy beda te same. Ktos posiada ta ksiazke ? Warta pieniedzy?
    Warstwy - najpotezniejsze narzedzie photoshopa - j/w , warta ?
    Dobra pozycja LIGHTROOM 2 (podręcznik dla fotografów) Martin Evening fachowo i konketnie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Wink

Cytat Zamieszczone przez october_rust Zobacz posta
    jestem totalnie zielony jeśli chodzi o fotografię. czy możecie mi polecić jakaś książkę, tak bym wiedział choćby pobieżnie co i jak??
    Kolego polecam serdecznie pozycje Bryana Petersona. Szczególnie zestaw 5 pozycji z serii "bez tajemnic". Mi na początek pomogło. Książka pisana przyjemnym językiem + sporo fotografii. Zestaw 5 książek kupisz za coś koło 145PLN
    Pzdr

Uzależniony

Domyślnie

Pomóżcie w wyborze - Bryan Peterson. Lepiej kupić Fotografię bez Tajemnic czyli streszczenie wszystkich pięciu części czy Czas Naświetlenia i Ekspozycję bo te w szczególności mnie interesują ?? Z chęcią kupiłbym ten skrót wszystkich części ale boję się czy nie jest za mocno okrojony.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

IMO Ekspozycja jest najlepsza.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    IMO Ekspozycja jest najlepsza.
    Też tak uważam - zdecydowanie najlepsza z wymienionych
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ekspozycja jest najlepsza i od tego bym zaczął
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przyznam, że pobieżnie przeczytałem wątek i pewnie będę się powtarzał, ale jak na razie po przeczytaniu 195 Ujęć..., Nowe ujęcia... (Scott Kelby) oraz Ekspozycja..., Czas naświetlania... (Bryan Peterson) zdecydowanie polecam Bryana... Właśnie przed chwilą nabyłem na Alle... kolejne 2 jego książki Tak naprawdę z książek Scott-a nic szczególnego się nie dowiedziałem, ale Ekspozycja... bardzo, bardzo zmieniła moje dotychczasowe spojrzenie teoretyczne. Socott-a fajnie i przyjemnie się czyta, ale wg mnie jest bardzo ogólny, to nie znaczy, że nie polecam, ale proponuję zacząć od Bryana.., to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie.

Uzależniony

Domyślnie

Byłem dzisiaj w Empiku i zakupię ekspozycję, czas, i portret Petersona chociaż nie powiem bo w/w książka Petersona zawierająca wszystko w jednym też jest ciekawa ale obawiam się, że zbyt mocno skrócone są w niej wszystkie części.

Strona 89 z 102 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów