Strona 96 z 102 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Do empiku akurat mam jakieś 90km więc nie zawsze mam czas jechać a szczególnie teraz (czas na maturę ^^) zazwyczaj oglądam w empiku i potem sobie ściągam z allegro. Wiele ,, księgarni " internetowych ma takie coś że pokazują w PDF'ie np 60 stron testowych, spis treści więc można sobie obejrzeć ... jednakże tak jak napisał m2k za obrabianiem na '' światowym poziomie " to pewnie nie nadążny żadna książka, ale wiadomo najpierw podstawy i od tego mam zamiar zacząć a później ewentualnie jakieś kursy. Czekam na publikację Martin'a Evening'a :] Pozdrawiam
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YouCan92 Zobacz posta
    jednakże tak jak napisał m2k za obrabianiem na '' światowym poziomie " to pewnie nie nadążny żadna książka,
    Właśnie do tego zmierzam, niech ktoś mi pokaże książkę, z której można nauczyć się obróbki zdjęć, jakie widzimy na reklamach i billboardach? Mam na myśli np. fashion, albo foty jakie prezentuje np. użytkownik saer :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może ktoś już zakupił książkę Martin Evening "Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS5 dla fotografów" ? Opinie n/t mile widziane
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Smile

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Może ktoś już zakupił książkę Martin Evening "Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS5 dla fotografów" ? Opinie n/t mile widziane
    Dokładnie podpisuję się pod postem kolegi. Kupił już ktoś ?
    Przyznam się że, bardzo mnie ta pozycja interesuje.
    www.kamilcieniuch.com
    http://kamilcieniuch.blogspot.com
    5dMK1, 5dMK2 17-40L, 24L, 50 1,4, 85 1,8 plus masa innych gratów

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m2k Zobacz posta
    Właśnie do tego zmierzam, niech ktoś mi pokaże książkę, z której można nauczyć się obróbki zdjęć, jakie widzimy na reklamach i billboardach? Mam na myśli np. fashion, albo foty jakie prezentuje np. użytkownik saer :-)
    Nie ma i nie będzie po kilkunastu książkach i kilkuset przerobionych zdjęć sam dojdziesz do światowego poziomu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A ja szukam czegoś o świetle w portrecie... Możecie coś polecić..?
    Tylko chodzi mi o dobrą książkę w której będzie dużo informacji na ten temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    A ja szukam czegoś o świetle w portrecie... Możecie coś polecić..?
    Tylko chodzi mi o dobrą książkę w której będzie dużo informacji na ten temat.
    Masz na myśli światło błyskowe czy naturalne ?
    Jeśli błyskowe to polecam Joe McNally: Z pamiętnika lampy błyskowej
    jeśli naturalne to : Światło i Oświetlenie Michael Freeman
    Pozdr
    www.kamilcieniuch.com
    http://kamilcieniuch.blogspot.com
    5dMK1, 5dMK2 17-40L, 24L, 50 1,4, 85 1,8 plus masa innych gratów

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

coś nowego niedługo w księgarniach

ZEKE KAMM
    OKIEM STROBISTY. BŁYSKOTLIWY PORADNIK FOTOGRAFICZNY

a cena jest jeszcze ciekawsza 17,99
    dostępna będzie od 24,04
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez olgiert Zobacz posta
    Masz na myśli światło błyskowe czy naturalne ?
    Jeśli błyskowe to polecam Joe McNally: Z pamiętnika lampy błyskowej
    jeśli naturalne to : Światło i Oświetlenie Michael Freeman
    Pozdr
    Mi pamiętnik nie podszedł tym bardziej że w większości są to casy na lampach nikona
    Warto obejrzeć zanim się kupi, bo nie mając sprzętu nikona ciężko mi było przyswoić sobie informacje a niektóre akcje są po prostu niemożliwe do wykonania na sprzęcie nikona

wolę jednak od tej pozycji poniższe dwie
    LAMPA BŁYSKOWA W FOTOGRAFII śLUBNEJ
    FOTOGRAFIA OŚWIETLENIE PORTRETOWE W PRAKTYCE
    bardzo ciekawe pozycje
    Ostatnio edytowane przez enter ; 15-04-2011 o 08:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    dzis ja prawie wzialem...ogladalem ja troche i wkoncu zdecydowalem sie na edycje zdjec cyfrowych kelbego.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filu Zobacz posta
    Nie ma i nie będzie po kilkunastu książkach i kilkuset przerobionych zdjęć sam dojdziesz do światowego poziomu
    Wiem o tym i od dawna tak robię
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    Mi pamiętnik nie podszedł tym bardziej że w większości są to casy na lampach nikona
    Warto obejrzeć zanim się kupi, bo nie mając sprzętu nikona ciężko mi było przyswoić sobie informacje a niektóre akcje są po prostu niemożliwe do wykonania na sprzęcie nikona
    A jaka to różnica, skoro lampy są używane albo na manualu, albo w TTL, które to tryby de facto są podobne do canonowskich?
    Według mnie książka jest fajna i mimo, że część tematów (pomysłów) nie jest najświeższej młodości (niektóre zdjęcia są obecnie niemodne), to daje pole do eksperymentowania i inspiracji. Scena w kajaku na przykład jest genialna
    Ostatnio edytowane przez m2k ; 18-04-2011 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 96 z 102 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów