Strona 81 z 90 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Domyślnie

Hej ,

mam pytanie o książki ale nie o technice a raczej coś w klimacie książek takich jak:
    Patrick Chauvel "Reporter Wojenny"
    John G. Morris "Zdobyć zdjęcie.Moja historia fotografii prasowej",

ewentualnie czy warto kupić którąś z książek Susan Sontag np " O fotografii", "Widok cudzego cierpienia", może biografia Roberta Capy "CAPA. Szampan i Krew"

generalnie chodzi mi o polecenie książek które opowiadają o czymś związanym z foto, ale nie koniecznie o sprawach technicznych czy poradach, bardziej biografie, coś o fotografii ale bardziej w stylu rozmyślań, wspomień.

Z góry dzięki za pomoc
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Domyślnie

Ostatnio czytałem Ian Jeffrey "Jak czytać fotografię - lekcje mistrzów fotografii" dość ciekawa pozycja, polecam.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

@ jahjah1986 "w kadrze" david duchemin 90% o foto 10% o zabawkach.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    @ jahjah1986 "w kadrze" david duchemin 90% o foto 10% o zabawkach.
    Może nawet o zabawkach mniej niż 10% i to jest naprawdę duży plus. Warta jest też przczytania "Mistrzowie fotografii polskiej W OBIEKTYWIE" - Rozmowy Hanny Marii Gizy

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zainteresowanym fotografią portretową polecam zapoznanie się z książką
    Ciało autorstwa Lee Varis - wydawnictwo Helion cena 89 zł. Przed ewentualnym kupnem warto ją przeglądnąć. Ja dostałem ją w prezencie i wiele się z niej dowiedziałem ale w fotografii portretowej i obróbce zdjęć cyfrowych dopiero raczkuję. Do tej pory przez 40 lat fociłem poczciwymi analogami.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

A ja mam troszke inne pytanie .
    Mianowicie posiadam już ponad rok ksiazke A .Mroczka " Książka o Fotografowaniu " eydanie trzecie rozszerzone, ale dopiero nie dawno po raz pierwszy odpaliłem na komputerze płyte dołączoną do książki . Sprawa jest taka że kiedy zacząłem porównywać zdjecia na monitorze, i w komputerze widze dosc sporo roznice jasność / kontrast .Stąd moje pytanie jak to u was wygląda? czy zarówno w książce jak i na monitorze wyglada to podobnie, a jeśli nie to jakie są roznice, z gory dzieki za odpowiedz .

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    A ja mam troszke inne pytanie .
    Mianowicie posiadam już ponad rok ksiazke A .Mroczka " Książka o Fotografowaniu " eydanie trzecie rozszerzone, ale dopiero nie dawno po raz pierwszy odpaliłem na komputerze płyte dołączoną do książki . Sprawa jest taka że kiedy zacząłem porównywać zdjecia na monitorze, i w komputerze widze dosc sporo roznice jasność / kontrast .Stąd moje pytanie jak to u was wygląda? czy zarówno w książce jak i na monitorze wyglada to podobnie, a jeśli nie to jakie są roznice, z gory dzieki za odpowiedz .
    jakim monitorze? jak nie jest skalibrowany to jest to jak najbardziej możliwe..
    polecam wątek:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=27840
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jakim monitorze? jak nie jest skalibrowany to jest to jak najbardziej możliwe..
    polecam wątek:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=27840
    Czyli powinno być to samo ??

ja akurat posiadam CRT, Dell P1130

próbowałem osobiście kombinować tylko przy użyciu internetowych metod kalibracji, ale nic dobrego nie znalazłem .
    Niedaleko mnie przeprowadzają kalibracje, 80 pln taka zabawa, myslałem że sie wstrzymam bo może zmienie monitor, ale sie nie zapowiada wiec chyba bede musiał skorzystac

Tylko sie zastanawiam przy dość leciwym sprzecie na ile ta kalibracja wystarczy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    Czyli powinno być to samo ??

ja akurat posiadam CRT, Dell P1130

próbowałem osobiście kombinować tylko przy użyciu internetowych metod kalibracji, ale nic dobrego nie znalazłem .
    Niedaleko mnie przeprowadzają kalibracje, 80 pln taka zabawa, myslałem że sie wstrzymam bo może zmienie monitor, ale sie nie zapowiada wiec chyba bede musiał skorzystac

Tylko sie zastanawiam przy dość leciwym sprzecie na ile ta kalibracja wystarczy
    zapytaj w wątku który podałem - tam fachowcy się wypowiadają, ten wątek służy do wymiany opinii o książkach a nie o kalibracji
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    zapytaj w wątku który podałem - tam fachowcy się wypowiadają, ten wątek służy do wymiany opinii o książkach a nie o kalibracji

Tak, ale już o to czy inni widzą to samo w książce i na płycie dołączonej do niej wolałem zapytac tutaj, bo w sumie nadal nie wiem

nic najwyżej zapytam w temacie monitorów, pozdrawiam

Strona 81 z 90 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów