Strona 79 z 102 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Jaką pozycję polecilibyście mi jeśli chodzi o fotografię portretową? Jest pełno tytułów na rynku ale chciałbym się dowiedzieć, która tak naprawdę jest profesjonalnie i rzeczowo napisana i godna polecenia?
    Mam już w swoich zbiorach "Fotografię portretową" Czaplińskiego ale ta książka to raczej forma autoreklamy autora niż jakieś rzeczowe porady.
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

:Fotografia portretowa i reportażowa: -Erin Manning i mam jeszcze "Fotografia portretowa bez tajemnic" - Bryan Peterson. Obie godne polecenia. O ile druga to taki warsztat w stylu "zdjęcie zrobiłem tak, ale można inaczej", to pierwsza przeprowadza niemal za rękę przez reportaż i portret, może nie full-pro, ale łatwo i przyjemnie. Ciekawe wskazówki i sugestie o pracy z ludźmi, świetle, różnym sprzętem. Dla mnie na start w sam raz.

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

Przeglądnęłam wątek i tak się zastanawiam nad książką dotyczącą oświetlenia (posiadam zewnętrzną lampę). Zastanawiam się nad pozycjami:

1. Z pamiętnika lampy błyskowej - McNally Joe
    2.Oświetlenie. Warsztaty fotograficzne - Chris Bucher

Może polecacie inną literaturę?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

McNally bardzo dobry. Przystępnie, dość dowcipnie napisane. Czytałem w oryginale, nie wiem jak tłumaczenie, ale wydaje mi się, że powinna Ci się spodobać. Tej drugiej nie znam.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    [...] "Fotografia portretowa bez tajemnic" - Bryan Peterson.
    Właśnie zastanawiam się nad tą pozycją. Widać trzeba sobie wygospodarować fundusze na nią

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Właśnie zastanawiam się nad tą pozycją. Widać trzeba sobie wygospodarować fundusze na nią
    a ja bym odpuścił.. o ile "Ekspozycja.." i "Czas naświetlania.." są super to dwie kolejne wyraźnie jadą na opinii poprzednich.. oczywiście moim skromnym zdaniem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Kiedyś przeczytałem "czas naświetlania" i mam wrażenie, że praktycznie wszystko czego się dowiedziałem mogło zostać zawarte na jednej stronie. Nie wiem, może akurat czas naświetlania nie jest dla mnie tajemnicą. Czy "Ekspozycja..." warta jest kupna, jeżeli człowiek robi zdjęcia już jakiś czas? Na przykład, w tym roku przeczytałem sobie też Mroczka i też mało się dowiedziałem.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

czy ktoś to czytal? jak wrazenia?

http://helion.pl/ksiazki/photoshop_c...ald,pcs4bi.htm

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A co powiecie o biblii do photoshopa cs4?

Strona 79 z 102 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów