Strona 77 z 102 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

mCKwadrat
    Guest

Domyślnie

Jestem tu nowy więc się przywitam.
    Witam wszystkich fanów fotografii

Ostatnio na allegro kupiłem książkę Scotta Kelby'ego Sekrety mistrza fotografii Nowe ujęcia. (jeszcze nie doszła)
    Czy warto kupić również pierwszą książkę tej serii czyli ''195 ujęć Kelby'ego czy może polecacie coś innego w podobnej cenie?

Uzależniony

Domyślnie

Książka którą kupiłeś to kontynuacja "195 ujęć". "195 ujęć" to zerówka, a "Nowe ujęcia" to pierwsza klasa podstawówki. :-D

mCKwadrat
    Guest

Domyślnie

Dlaczego tak uważasz? Możesz to poprzeć argumentami? Na allegro ładnie się sprzedaje.Ale skoro kupiłem Nowe ujęcia to chyba kupię i 195 ujęć, bo to chyba tak jakbym przeczytał tylko drugi tom jakiejś książki

Uzależniony

Domyślnie

Sarkazm nie był moim zamierzeniem. Mam obie wymienione przez Ciebie książki Kelbyego. Po prostu kup sobie te "195 ujęć". Nawet jeśli Ty nie skorzystasz, to z pewnością znajdziesz kogoś, np. w rodzinie, kto szuka książki o fotografii "ale nie takiej dla profesjonalistów". :-D

mCKwadrat
    Guest

Domyślnie

Fotografią interesuję się od 4-5 miesięcy, więc narazie nie potrzebuje książek profesjonalnych. W rodzinie napewno nikt nie skorzysta gdyż ja tylko interesuję się fotografią :-D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mCKwadrat Zobacz posta
    W rodzinie napewno nikt nie skorzysta gdyż ja tylko interesuję się fotografią :-D
    Podajesz "stan na dzień 22.03.2010 r." :-D
    Nigdy nie mów nigdy. :-D

No i bez obaw kup sobie "195 ujęć".

mCKwadrat
    Guest

Domyślnie

Podaję stan na 22.03.2010 do ''nieskończoności'' A co powiesz na temat serii Fotografia bez tajemnic Bryana Petersona (F. kreatywna BT, Czas naświetlenia BT, Zbliżenia i makrofotografia BT, Ekspozycja BT, F. portretowa BT) Warto?

Uzależniony

Domyślnie

Było już w tym wątku o tych, za przeproszeniem, pozycjach.

Wędka:

http://maciejko.net/cbsearch/

:-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Właśnie zakupiłem polecaną przez was książkę Michaela Freemana "Okiem Fotografa" i rzeczywiście jest świetnie napisana chociaż dość trudna.A nawiązując do tego autora to czy jego pozostałe pozycje a zwłaszcza "Fotografia Zbliżeniowa" oraz "Krajobrazy i Przyroda" są równie dobre i można je kupować w ciemno?

Drugie pytanko dotyczy książki o oświetleniu.Która pozycja jest ciekawsza do przestudiowania: "Światło i Cień w Fotografii" Dederki lub "Światło i Oświetlenie w Fotografii Cyfrowej" Freemana?
    30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    czy jego pozostałe pozycje a zwłaszcza "Fotografia Zbliżeniowa" oraz "Krajobrazy i Przyroda" są równie dobre i można je kupować w ciemno?

Drugie pytanko dotyczy książki o oświetleniu.Która pozycja jest ciekawsza do przestudiowania: "Światło i Cień w Fotografii" Dederki lub "Światło i Oświetlenie w Fotografii Cyfrowej" Freemana?
    Ad.1.Obie moim zdaniem są dobre, ale ja nie kupowałem w ciemno tylko oglądałem przed zakupem i tak radzę.
    Ad.2.Oglądałem obie. Kupiłem Freemana-jest bardzo dobra, uważam że lepsza od Dederki.

Strona 77 z 102 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów