Strona 74 z 90 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Dzisiaj przejrzałem sporo książek o fotografii. Akurat w Łomży w Empiku jest naprawdę dużo pozycji. Generalnie wszystkie te książki poradniki, sa pisane jak od szablonu.
    Na każdej stronie duże zdjęcie i dwie linijki banalnego tekstu. Zwłaszcza te amerykańskie poradniki to porażka. Naprawdę szkoda 50zł. Więcej informacji można znaleźć na forum.
    Jedyna normalna książka moim zdaniem to "Książka o fotografowaniu" Andrzeja Mroczka.

Zakupiłem "Nauczcie się fotografować kreatywnie - Moda, Piękno, Portret, Portfolio, Reklama", książka też na godzinę czytania, ale zawiera kilka porad nie tylko o samym fotografowaniu ale o sprawach pobocznych związanych z pracą fotografa.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio zakupiłem i jestem w trakcie czytania książki " Fotografia przyrodnicza i krajobrazowa " i jestem mile zaskoczony jakością przekazywanych informacji . IMHO bardzo dobra pozycja napisana przez Mountain Trail Photo Team
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

EaserVW
    Guest

Domyślnie

Witam, jestem nowy na forum, nie chcę mnożyć postów o niczym tak wiec niniejszym chciałem dołączyć do społeczności canon board'a.
    Od razu zatem chciałem zadać pytanie na jakie przeczesując forum nie znalazłem odpowiedzi: jakie ksiażki (niekoniecznie) albumy dotyczące historii fotografii motoryzacyjnej byście polecili ? Publikacje mogą ( i pewnie będą) w języku angielskim, nie przeszkadza mi to w ogóle. Szukam obszernych wiadomości o pierwszej fotografii motoryzacyjnej i jej rozwoju.. o technikach, "filozofii", nazwiskach.. NIe ukrywam, że i przykłady by się przydały. Szukam bibliografii do pracy magisterskiej, "znalazłem" już kilka publikacji, np. znakomitą The car and the camera (the Detroit school of automotive photography), niestety polityka google books czyni tą ksiażkę nieosiągalną, a żeby książkę ściągnąć przez Amazona trzeba mieć taczkę pieniędzy.. Tak więc pytam Was: ma ktoś może książki( lub pdf', linki) które mogłyby być pomocnymi w temacie, jaki sobie wymyśliłem? Z góry dziękuję za podpowiedzi, rady i sugestie ! Pozdrawiam serdecznie, C.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam!

Mam zamiar kupić książkę Bryan'a Peterson'a. Mam na oku dwie propozycje:

"Fotografia bez tajemnic " i "Ekspozycja bez tajemnic"

Która wg.was jest lepsza? Prostym językiem powiem " po której będę miał większa wiedzę na temat robienie ładniejszych (chodzi m.in. o kolorystykę zdjęć i ostrość itp.)

Z góry dzięki za odpowiedzi
    Canon 450D + 18-55 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturoo Zobacz posta
    Witam!

Mam zamiar kupić książkę Bryan'a Peterson'a. Mam na oku dwie propozycje:

"Fotografia bez tajemnic " i "Ekspozycja bez tajemnic"

Która wg.was jest lepsza? Prostym językiem powiem " po której będę miał większa wiedzę na temat robienie ładniejszych (chodzi m.in. o kolorystykę zdjęć i ostrość itp.)

Z góry dzięki za odpowiedzi
    ja polecam obie chociaż bardziej polecam "Książkę o Fotografowaniu" Andrzeja Mroczka oraz jako poradnik o wszystim i bardziej techniczny - "Nowy Podręcznik Fotografii" John Hedgecoe.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Na początek polecam "Ekspozycję..."

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czy ktoś już zapoznał się może z nową (?) książką Petersona "Fotografia bez tajemnic"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    Czy ktoś już zapoznał się może z nową (?) książką Petersona "Fotografia bez tajemnic"?
    Przeglądałam w księgarni - wygląda na kumulację wszystkich ".... bez tajemnic", nawet zdjęcia są takie same

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ktoś może przeglądał te 3 propozycje:

"Ekspozycja bez tajemnic " Peterson Bryan

"Fotografia bez Tajemnic " Peterson Bryan

"Książka o Fotografowaniu " Andrzej Mroczek

Która według was jest najlepsza pod względem pokazania jak robić ładniejsze zdjęcia (kolorystyka,przeslona itp)?
    Canon 450D + 18-55 IS

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturoo Zobacz posta
    Ktoś może przeglądał te 3 propozycje:

"Ekspozycja bez tajemnic " Peterson Bryan

"Fotografia bez Tajemnic " Peterson Bryan

"Książka o Fotografowaniu " Andrzej Mroczek

Która według was jest najlepsza pod względem pokazania jak robić ładniejsze zdjęcia (kolorystyka,przeslona itp)?
    Wg. mnie na początątek najlepsza jest "Ekspozycja...". Niezbedne podstawy przekazane prosto a nieraz łopatologicznie.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Strona 74 z 90 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów