Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
czytałes mój post ? nieobiektywnie o książkach
Bardzo pomocne i tylko utwierdzajace mnie w przekonaniu, ze jednak pozycje legendarnego Mroczka bede musial pominac.

Chce kupic dwie ksiazki, w sprawie jednej klamka zapadla tzn. bez watpliwosci bedzie to "Z pamiętnika lampy błyskowej. Wielka siła małych fleszy" Joe McNally. Pozycja ta, dla mnie wydaje sie byc bardzo przydatna, od poczatku zakupy lampy blyskowej z kazdym razem odkrywam nowe mozliwosci. Przegladalem w EMPIKu te pozycje i to zdaje sie byc czyms czego szukam, co pomoze mi sie rozwinac wraz z moja 430-tka.

Druga pozycja mial byc zaniechany juz przeze mnie Mroczek. Po rezygnacji z tej pozycji stwierdzilem, ze chce czegos dobrego o portrecie. Nie ukrywam, ze najlepsze bylo by cos 3w1 tj. portret, portret dzieci oraz tematyka B&W w portrecie. Ale tak to tylko w erze.

Pozycja Ginny Felch, Allison Tyler Jones - Fotografowanie dzieci. Warsztaty fotograficzne, byla przeze mnie brana pod uwage. Teraz Twoj komentarz do tej pozycji daje jeszcze wiecej do myslenia, bowiem poczatkowo podszedlem troche sceptycznie ze zgledu na dosc negatywny komentarz na helionie do tej pozycji. Gosc pisal tam, ze jesli ktos juz nie jest taki calkiem poczatkujacy to za wiele porad tam nie znajdzie. Mozesz sie odnies do tego?

Z kolei wzakresie BW czytajac ostatnio optyczne pl napatoczyla mi sie taka pozycja jak: "Sztuka czarno-białej fotografii. Od inspiracji do obrazu"-Torsten Andreas Hoffmann. Moze ktos oblokal juz te pozycje, bo po zaglebieniu sie w recenzje doszedlem do wniosku, ze za duzo tam o analogu.