Strona 70 z 102 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Allegro + koszty wysyłki jest taniej niż w helionie gdzie wysyłka jest już w cenie? To by było dziwne.
    Allegro+odbior osobisty.

A co do Mroczka to mam jedno pytanie, wiem,ze wszyscy sobie cenia te pozycje, ale doszly mnie pewne watpliwosci. To ksiazka dosc ogolna i traktujaca zdaje sie o wszystkich glownych dziedzinach foto po trochu. Czy jest sens kupowac Mroczka jesli zaliczylo sie np. taka pozycje jak "Fotografia cyfrowa. Biblia" - Dan Simon?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mroczek to takie trochę rozmowy przy piwie, dobrze się to czyta i zdecydowanie inaczej traktuje niż formalne podręczniki.

Uzależniony

Domyślnie

Mroczek to takie trochę rozmowy przy piwie, dobrze się to czyta i zdecydowanie inaczej traktuje niż formalne podręczniki.
    W każdym razie w dobrym tonie jest posiadać "Książkę o fotografowaniu" i móc powiedzieć: "Kultowa pozycja".
    Posiadam "Książkę".

Początki nałogu

Domyślnie Mroczka i Zasady...książki

Żadna wiedza nie szkodzi. Dlatego pozycję Mroczka warto znać. Nie jest to może książka idealna ani nie ma najlepszych fotografii, ale jest to z pewnością kamień milowy polskiej literatury foto.
    Trochę pod tym względem przypomina żelazną pozycję dla maniaków motoryzacji, myślę tu o Sobiesława Zasady "Szybkości Bezpiecznej".

Obie te pozycję, wraz z biegiem lat, mało tracą na wartości, choć trudno o nich powiedzieć: nowoczesne. W tym względzie jest to przepaść z współczesnymi "super" poradnikami autorów amerykańskich: MCNally, Freeman, Peterson....

Warto je przeczytać, choćby po to żeby przypomnieć sobie, że fotografia to także różna wrażliwość. :smile:

papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    W każdym razie w dobrym tonie jest posiadać "Książkę o fotografowaniu" i móc powiedzieć: "Kultowa pozycja".
    Posiadam "Książkę".
    Sorry, ale gdzies mam dobry ton. Nie zmierzam wydawac 69 zl (sa na rynku innepozycje, ktorych tez jestem ciekaw), bo jest to w dobrym tonie. Jesli nie wyniose z tej ksiazki nic po za dobrym tonem, a szczytem wiedzy bedzie objasnienie terminow ISO, czas migawki czy przyslona i wyjasnienie zaleznosci miedzy nimi to ja dziekuje za taki dobry ton.

Tak jak wspomnialem wczesniej, oczekuje czegos wiecej nizeli kolejnej ksiazki traktujacej o foto w dosc ogolnikowy sposob. Bo kupowanie klasyki dlatego, ze jest klasyka naprawde nie w moim stylu.

Wielu z was przeczytalo tutaj napewno multum ksiazek traktujacych o naszej pasji, w zwiazku z tymprosze mi powiedziec czym rozni sie ta pozycja od innych, ktore opisuja po kolei jak focic krajoobrazy, portrety czy sceny nocne.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    [...]Jesli nie wyniose z tej ksiazki nic po za dobrym tonem, a szczytem wiedzy bedzie objasnienie terminow ISO, czas migawki czy przyslona i wyjasnienie zaleznosci miedzy nimi to ja dziekuje za taki dobry ton[...]
    Nie, nie, nie! Tak jak w poprzednim poście byłem ździebko sarkastyczny wobec dzieła (w tym przypadku bez "") p. Mroczki, tak teraz stanę w jego obronie. To nie jest pozycja książkowa o której myślisz. Jest to raczej* taka rzecz, którą trafnie scharakteryzował Wojkij.

* -raczej na pewno.

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Znalazłem taką stronę - ze spisem wszystkich , no może prawie wszystkich pozycji jakie ukazały się na polskim rynku.

http://www.foto-info.pl/ksi-ki-o-fot...nie-tylko.html
    Ostatnio edytowane przez mirusiek ; 18-11-2009 o 22:07

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Nie skąd wzięło się "" . Ja na tę recenzję bardzo liczę!
    " " to taki złośliwy uśmieszek = recenzja będzie... szczera .

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirusiek Zobacz posta
    Znalazłem taką stronę - ze spisem wszystkich , no może prawie wszystkich pozycji jakie ukazały się na polskim rynku.

http://www.foto-info.pl/ksi-ki-o-fot...nie-tylko.html
    Idac tropem strony, ktora podales to omawiana pozycja A. Mroczka wydaje sie byc wlasnie tym czego chcialem uniknac czyli paplaniem o przeslonie i ISO. Jak sie myle niech ktos mnie wyprowadzi z bledu.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Idac tropem strony, ktora podales to omawiana pozycja A. Mroczka wydaje sie byc wlasnie tym czego chcialem uniknac czyli paplaniem o przeslonie i ISO. Jak sie myle niech ktos mnie wyprowadzi z bledu.
    Mylisz się. W fotografii ważne jest również myślenie i między innymi o tym traktuje ta książka.

Strona 70 z 102 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów