znana.. mniej więcej zgadzam się z recenzjami.. zdjęcie przed i po.. opisane dokładnie co i jak
- wada - droga trochę.. ale w wydawnictwie http://makijazfotograficzny.pl/sprzedaz.htm sporo taniej (100zł) niż gdzie indziej (135 zł)
znana.. mniej więcej zgadzam się z recenzjami.. zdjęcie przed i po.. opisane dokładnie co i jak
- wada - droga trochę.. ale w wydawnictwie http://makijazfotograficzny.pl/sprzedaz.htm sporo taniej (100zł) niż gdzie indziej (135 zł)
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Pewnie kupię na spółę z moją wizażystką to zrecenzujemy.
Odebrana, przejrzana, w weekend będę czytał ale w sumie już mogę zdecydowanie polecić. Wszystkim, którzy nie przychodzą "na gotowe", czyli gdzie jakaś agencja podrzuca do studio/w plener już ubrane i umalowane modelki pod konkretne zlecenie.
Są porady zarówno dla fotografa odnośnie światła czy doboru/zasugerowania modelce czy wizażystce makijażu. Są porady dla modelki jak się ma sama umalować oraz nawet podstawy poprawnego pozowania do zdjęć! (trochę poza tematykę książki ale to bardzo dobrze).
Są i porady dla wizażystek (głównie) no i bardzo dobre przykłady różnych makijaży wraz ze zdjęciami przed i po. Moja wizażystka bardzo chwali tą książkę, porady, wskazówki, zasady - bardzo dobre.
Allegro + koszty wysyłki jest taniej niż w helionie gdzie wysyłka jest już w cenie? To by było dziwne.
Allegro+odbior osobisty.
A co do Mroczka to mam jedno pytanie, wiem,ze wszyscy sobie cenia te pozycje, ale doszly mnie pewne watpliwosci. To ksiazka dosc ogolna i traktujaca zdaje sie o wszystkich glownych dziedzinach foto po trochu. Czy jest sens kupowac Mroczka jesli zaliczylo sie np. taka pozycje jak "Fotografia cyfrowa. Biblia" - Dan Simon?
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Mroczek to takie trochę rozmowy przy piwie, dobrze się to czyta i zdecydowanie inaczej traktuje niż formalne podręczniki.
Sorry, ale gdzies mam dobry ton. Nie zmierzam wydawac 69 zl (sa na rynku innepozycje, ktorych tez jestem ciekaw), bo jest to w dobrym tonie. Jesli nie wyniose z tej ksiazki nic po za dobrym tonem, a szczytem wiedzy bedzie objasnienie terminow ISO, czas migawki czy przyslona i wyjasnienie zaleznosci miedzy nimi to ja dziekuje za taki dobry ton.
Tak jak wspomnialem wczesniej, oczekuje czegos wiecej nizeli kolejnej ksiazki traktujacej o foto w dosc ogolnikowy sposob. Bo kupowanie klasyki dlatego, ze jest klasyka naprawde nie w moim stylu.
Wielu z was przeczytalo tutaj napewno multum ksiazek traktujacych o naszej pasji, w zwiazku z tymprosze mi powiedziec czym rozni sie ta pozycja od innych, ktore opisuja po kolei jak focic krajoobrazy, portrety czy sceny nocne.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Nie, nie, nie! Tak jak w poprzednim poście byłem ździebko sarkastyczny wobec dzieła (w tym przypadku bez "") p. Mroczki, tak teraz stanę w jego obronie. To nie jest pozycja książkowa o której myślisz. Jest to raczej* taka rzecz, którą trafnie scharakteryzował Wojkij.
* -raczej na pewno.![]()