a ja to się chyba kiedyś do biblioteki narodowej w wawie wybiorę i poszukam czegoś starszego-klasycznego o fotografii..
a ja to się chyba kiedyś do biblioteki narodowej w wawie wybiorę i poszukam czegoś starszego-klasycznego o fotografii..
Ja teraz czytam starego Mroczka i odnoszę wrażenie, że pisał ją zupełnie ktoś inny.
Co do starych książek, to ostatnio wydałem ze 100zł w antykwariacie na kilkanaście starych książek. Prawdopodobnie coś ciekawego tam jest![]()
A może album jakiegos fotografa / przeglądowy, skoro większość pozycji adresowana jest do mniej zawansowanych niż Ty i nie za bardzo Ci odpowiada? To zupełnie co innego niż oglądać te zdjęcia w galerii internetowej, czy choćby realnej. Sama chce sobie sprawić taki prezent :-)
Uh troche odgrzal sie watek ale to dobrze bo pojawilo sie kilka nowych pozycji do wyprobowania
Od tamtego pytania wzbogacilem sie o kilka nowych ksiazek aczkolwiek jak narazie Mroczek jest nie do pobicia.
Co do albumow to sprawa jest oczywista ... wybor calkiem przyzwoity i niestety wprost proporcjonalny do ceny. Narazie wszedlem w posiadanie ksiazki o Horowitzu przy czym po dokladnym jej przestudiowaniu zastanawiam sie dlaczego pisze sie o nim jako o fotografie![]()
A to musze poszukac tej sesji bo grafiki nawet tak perfekcyjne jakos mnie nie ruszaja
A ja Mroczka mam i sobie czytuje i sobie chwalę
Poza tym seria NG też nie jest zła - np Krajobrazy. Myślę że kupię następne - np. portret.
Wymieniony wcześniej M. Busselle (mam Fotografia barwna) niestety nie zachwyca tekstem ale jest tam sporo zdjęć które poglądowo można z dużą korzyścia pooglądać.
Mroczka kupowałam u tego sprzedawcy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=565315
a teraz widzę że ma jeszcze jedną fotograficzną pozycję : Barchacz Fotografujemy. Jak ustrzec się błędów? - zna to ktoś może? Warto przeczytać?
TOKIN(ka)
Witam i mam do Was pytanie.Ktora ksiazke lub ksiazki polecacie dla poczatkujacych.Wiem ze byly podobne watki,przeczytalem je i nie do konca uzyskalem odpowiedz.Prosze krotko i sensownie.Jestem poczatkujacym i kazda rada jest dla mnie wazna.Pozdrawiam Slonka A oto moje propzycje o ktore pytam.
Fotografia cyfrowa,Edycja zdjec - Scott Kelby
Fotografia cyfrowa dla poczatkujacych - praca zbiorowa 4 autorow
Fotografia cyfrowa Biblia - Dan Simon
MROCZEk, MROCZEK, MROCZEK...