Strona 55 z 90 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomso3 Zobacz posta
    Witam wszystkich na wstępie. Moi drodzy moją zabawę z fotografiom zacząłem dawno, lecz to było tylko zatrzymywanie czasy na karcie pamięci. Teraz jestem na etapie zagłębiania się w fotografii, lecz mam jeden poważny problem absolutnie nie potrafię się posługiwać PS i szukam panowie jakiś instrukcji obsługi tego programu, jeśli macie namiary na liki z takimi instrukcjami to będę bardzo wdzięczny.
    Ja z czystym sumieniem moge Ci polecic "ksiazeczke" Anny Owczarz-Dadan "Zaklecia Photoshopa" http://helion.pl/ksiazki/obrpho.htm jako wprowadzenie do Photoshopa, zbior uzytecznych przepsow na korekte najczestszych problemow oraz efektownych trikow. W moim przekonaniu dla poczatkujacych bedzie znacznie lepsza niz bestsellery Kelbyiego.
    Jesli nie lubisz czytac ksiazek przed komputerem, to jest jeszcze jedno dobre rozwiazanie: http://www.tutoria.pl/sklep/kursy-wi...i-pracy-cz-1-4 Powodzenia!

Dopiero zaczyna Awatar Artur79
    Miasto
    Kraków/Tarnów

Domyślnie

kupilem ksiazke Uchwycic Moment http://merlin.pl/Uchwycic-moment_Joe.../1,651457.html, czyta sie rzeczywiscie bardzo szybko i przyjemnie jednak jest to raczej propozycja dla zaawansowanych fotografów, duzo opisów jaki sprzet byl uzyty, jaka lampa, jak ustawiona, jaka blenda, filtr itp. Poczatkujacy jak ja takze znajdzie tam pare cennych rad ale mysle ze dla niego sa dostepne lepsze ksiazki.

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur79 Zobacz posta
    [...] ale mysle ze dla niego sa dostepne lepsze ksiazki.
    Tak, wszystkie pozycje Kelby'ego są dobre "Digital Photography", pierwsze dwie są dobre, czekam na 3 wydanie.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja ciekaw jestem Waszych opinii o nowym Petersonie - Fotografia portretowa bez tajemnic. Jak ktoś nabędzie niech się pochwali czy książka mu się podoba.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Fotografujemy ptaki

"Fotografujemy ptaki" - Grzegorz i Tomasz Kłosowscy (ISBN 9788370735036, 216 stron, ok. 55 zł).

Szczerze polecam, książka w dobrym formacie, zawierająca ciekawe zdjęcia. Od nich tak naprawdę rozpocząłem czytanie(?). Książka zawiera ciekawe podejście do prezentacji zdjęć - oprócz parametrów technicznych (korpus, mm, f, ISO), zdjęcia są umieszczane w konkretnym kontekście, tj. czy np. w trakcie wykonywania ujęcia ptaki mogły być niepokojone, itd. Spostrzeżenia autorów są wyróżnione poza głównym tekstem w formie adnotacji na marginesach, często zawierają jakąś historię. Treść zasadnicza jest napisana lekko i przystępnie, nie ma za dużo rozwodzenia się na tematy dot. np. sprzętu, aczkolwiek są pewne przemyślenia. Na końcu umieszczono galerię zdjęć, z małą niespodzianką - są nią fotografie podopiecznego autorów. Zdjęcia w książce są udane, tekst interesujący, zahaczający o takie tematy jak choćby Natura 2000. Z drobniejszych wad - nie ustrzeżono się kilku pustych odwołań (tabelka jest na innej stronie niż w treści wskazano, użyto nieopisanego symbolu w tabeli), całkowicie nie rzutujących na bardzo dobrą jakość opisywanej pozycji. Jak dla mnie - perełka na rynku.

Domyślnie

Co sądzicie o książce FOTOGRAFIA CYFROWA EDYCJA ZDJĘĆ - S.Kelby? Opłaca się kupić, czy jest jakaś lepsza napisana w podobny sposób?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K9G Zobacz posta
    Co sądzicie o książce FOTOGRAFIA CYFROWA EDYCJA ZDJĘĆ - S.Kelby? Opłaca się kupić...
    Tak opłaca - dobra i ciekawa pozycja.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mial ktos to w łapach: http://helion.pl/ksiazki/czarno.htm ?
    fajne?

Coś już napisał Awatar DrMike
    Miasto
    Bielawa

Domyślnie

Ja niedawno zakupilem dwie ksiazki Scotta Kelby'ego 195 UJEC oraz NOWE UJECIA. W tych dwoch ksiazkach Scott wyjawia swoje tajniki co do roznych sytuacji w ktorych fotograf sie znalazl...... kazdy dzial to inny problem i porady Scota ( tj. jak on sam komponuje fote w danej sytuacji ) a rowniez wyjasnia co nalezy zrobic o czym pamietac itd. Wszystko w bardzo fajny sposob tzn czyta sie naprawde fajnie i wchodzi w glowe.... Dlatego te dwie ksiazki od razu staly sie bestsellerami na rynku swiatowym....goraco polecam

Domyślnie

Nie wiem czy można dostać tą książkę po Polsku ale jeżeli zna się angielski to polecam "Photojournalism: The Professionals' Approach"- Kenneth Kobre.
    Świetna książka. Omawiana jest w niej technika, sprzęt, etyka, historia zawodu etc. Mnóstwo zdjęć i rozmów z fotografami. Jeżeli ktoś interesuje się zawodem fotoreportera to zdecydowanie warto przeczytać.
    Nowa do znalezienia na eBay i Amazon za jakieś 20-30 funtów.

Strona 55 z 90 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów