Strona 54 z 90 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Slider, ja jestem ograniczony umysłowo do tego stopnia, że wiedzę z jakichkolwiek podręczników przyswajam tylko w dni wolne od pracy. Od poniedziałku do piątku, to jedynie ewentualne powtórki. Po robocie mój mózg po prostu nie przyswaja informacji. :-D Mam też świadomość, że od momentu "zmajstrowania" potomka, a mówiąc ściślej, jego narodzin, czasu na naukę będzie jeszcze mniej. :-D

Coś już napisał

Domyślnie

Ja na urodziny dostałam Scotta Kelby'ego i książkę - "jak robić zdjęcia" - Tomasza Wójcika z wydawnictwa Buchmann. Co do pierwszej - czytałam różne opinie, ale więcej tych pozytywnych jednak ( zaznaczam, że za żadną się jeszcze nie wzięłam:P) co do drugiej tytuł brzmi bardzo amatorsko, ale w opisie książki znajduje się informacja, że "jest ona przeznaczona zarówno dla tych którzy fotografią zajmują się już dłuższy czas jak i dla tych, którzy nigdy nie mieli aparatu w ręku"- no cóż zobaczymy:P ja się sytuuje powiedzmy między jednym a drugim stanowiskiem. Ta druga książka jest fajnie i porządnie wydana - i zawiera informacje na temat techniki wykonywania zdjęć, cyfrowej ciemni, obróbki zdjęć i informacji na temat sprzętu i światła. Mam nadzieje, że niedługo będę miała czas i poczytam co nie co.
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Aleksandra de Soleil
    Miasto
    Warszawa. Kraków

Domyślnie

seria national geographic jest całkiem niezła
    PROFESJONALNA FOTOGRAFIA DZIECIĘCA Aleksandra de Soleil
    www.fotograf-dzieciecy.pl
    www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

nie do końca się z wami zgodzę....mam 3 miesięcznego synka i stał się jednym z głównych elementów mojej nauki fotografii....
    A przy tym jaka pamiątka....
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arko Zobacz posta
    nie do końca się z wami zgodzę....mam 3 miesięcznego synka i stał się jednym z głównych elementów mojej nauki fotografii....
    A przy tym jaka pamiątka....
    Zgadzam się z Tobą, że kilkumiesięczny maluch jest wdzięcznym "modelem" do robienia zdjęć. Jednak oprócz przyjemności są z dzieckiem związane też obowiązki (w sumie też przynoszące swojego rodzaju radość); tzn pielęgnacja, pranie, gotowanie i etc. I właśnie przez te obowiązki ma się mniej czasu na przyjemności. To miałem na myśli.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

co do płytek Cyfrografii to raz jeszcze:

po pierwsze straszny lektor - nie aż tak trudno chyba jest znaleźć komoś z dobrą dykcją i miłym głosem a mamy masakrę...
    a co do merytorycznej zawartości tych płyt - z fotografii byłem wtedy już dosyć zaawansowany, z fotoszopem dopiero zaczynałem. Płyty bardzo mnie zawiodły, w sumie prawie niczego mnie nie nauczyły, były na nich rzeczy totalnie!!! podstawowe - albo dziwne lub nieprzydatne.
    Zdecydowanie jestem na nie!
    Albo - warto ale za cenę przynajmniej połowę niższą!

tomso3
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich na wstępie. Moi drodzy moją zabawę z fotografiom zacząłem dawno, lecz to było tylko zatrzymywanie czasy na karcie pamięci. Teraz jestem na etapie zagłębiania się w fotografii, lecz mam jeden poważny problem absolutnie nie potrafię się posługiwać PS i szukam panowie jakiś instrukcji obsługi tego programu, jeśli macie namiary na liki z takimi instrukcjami to będę bardzo wdzięczny.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomso3 Zobacz posta
    ...szukam panowie jakiś instrukcji obsługi tego programu...
    Zacznij od "manuala" (F1).
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomso3 Zobacz posta
    Witam wszystkich na wstępie. Moi drodzy moją zabawę z fotografiom zacząłem dawno, lecz to było tylko zatrzymywanie czasy na karcie pamięci. Teraz jestem na etapie zagłębiania się w fotografii, lecz mam jeden poważny problem absolutnie nie potrafię się posługiwać PS (...ciach...)
    Nie martw się, rób zdjęcia tak abyś nie musiał go używać

Pogodnych świat dla wszystkich, idę śniadać:-D
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 12-04-2009 o 08:43
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakby się komuś przydał to dostałem kupon rabatowy z Heliona- 10PLN ważny do 21.04.2009

CE3057-8FFD99-H
    Canon 550D + 18-55mm f/3,5-5,6 IS (padnięty) + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Tamron SP 17-50 mm F2.8 XR VC Di II +dobre chęci

Strona 54 z 90 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów