dzieki
dzieki
Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP
Witam,
Noszę się z zamiarem zakupu jakiejś pomocy naukowej
Jakie są opinie (jeśli w ogóle są) na temat książki bardzo popularnej na zachodzie Wedding Photography: Art, Business and Style (Steve Sint) w porównaniu do np. Master's Guide to Wedding Photography: Capturing Unforgettable Moments and Lasting Impressions (Marcus Bell) jakże cenionej na tym forum?
Pozdrawiam
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Jak by ktoś chciał zakupić jakąś książkę w Helionie to podaję kod który upoważni do 10zł zniżki:
4823BD-5D4E82-H
Ważne na pierwsze 100 zamówień więc spieszyć się !!!
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Ja polecam książki Scotta Kelby'ego. W salonach EMPiK znajdują się niektóre książki. Najbardziej polecam "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelby'ego", i "sekrety mistrza fotografii cyfrowej. Nowe ujęcia Scotta Kelby'ego". Obie te książki są wydawnictwa Helion i także obydwie kosztują 37zł.
mam mieszane uczucia co do Kelby'ego. nie wiem jak te ksiazki powyzej i jak w ogole spisuja sie polscy tlumacze, ale mam osobiscie ksiazke do Lightrooma 2 w oryginale i dostaje cholery kiedy ten koles o zupelnie prostych rzeczach plodzi cale paragrafy belkotu i wrecz palcem pokazuje co klikac. albo na amerykanskim rynku nie da sie inaczej jak pisac ksiazke pod katem kompletnego idioty, albo ten facet tak lubi. skutek jest taki, ze zeby dotrzec do przydatnej wiedzy i sensownych wskazowek (ktore niewatpliwie w tym LR2 sa) trzeba mozolnie przedzierac sie paragrafy redundantnego lania wody...
nie ujmujac nic wartosci tej ksiazki do Lightrooma, ale po prostu daloby sie to zrobic na 100 stronach zamiast 300. z pozytkiem dla wszystkich zainteresowanych o IQ wyzszym niz 60![]()
Dla wszystkich fotografujących w studio pozycja must have: http://www.galaktyka.com.pl/index.ph...hegory=&id=314. Jeszcze jej nie ma ale można zamawiać, mam angielski orginał super.
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
o co chodzi z tym wydaniem? nigdzie ksiazki nie ma, a niby juz wyszla - widzialem oferte na alegro, a poza tym wszystkie ksiegarnie zgodnie pisza, ze brak u wydawcy. na stronie wydawcy niby dostepna, ale w opisie ma 0 stron. zamowilem w niedziele, i do dzisiaj zadnego potwierdzenia wyslania ksiazki ani nic w tym stylu.
kupil ja moze ktos z Was? jesli tak to gdzie?
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Pewnie mają poślizg, książka miała być 31 marca.
Z nie wydanych a czekających na premierę to polecam się szykować na tą pozycję: http://merlin.pl/Uchwycic-moment_Joe.../1,651457.html
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229