Strona 35 z 102 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Sam zapłaciłem 210 zł za "Książkę o fotografowaniu" a to, że ktoś sprzedał za 345zł uważam za dobry interes - nic więcej. Cenę kształtuje popyt, to jasne. A książka wg mnie warta każdych pieniędzy...(choć dla każdego granica jest w innym miejscu). Kolejne wydanie zapewne zostanie rozkupione i cena będzie za jakiś czas podobna.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Ponadto nie wiem, czy zapoznałeś się z tą pozycją wydawniczą - jest w niej tyle informacji nt klasycznej techniki robienia zdjęć, że naprawdę warto ją mieć.
    Czyli tylko piszesz a nie czytasz. Zajrzyj na początek wątku, np postu #5 nie odważyłbym się napisać bez przeczytania książki .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czyli tylko piszesz a nie czytasz. Zajrzyj na początek wątku, np postu #5 nie odważyłbym się napisać bez przeczytania książki .
    Sorry za przeoczenie , ale wątek ma 35 stron i poprostu nie pamiętam wszystkich postów - a tym bardziej tych zamieszczanych na jego początku :-? A z braku wolnego czasu nie jest możliwe, abym przed moją każdą swoją wypowiedzią cofał się aż tak mocno do tyłu. W każdym razie dzięki za uwagę - w Twoim przypadku (tzn polemiki z Tobą) poprostu znajdę więcej czasu, aby nic nie przeoczyć. No i nie tylko piszę - też czytam. A przede wszystkim myślę. Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 24-06-2008 o 17:31
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jago pisząc "to jest trochę nienormale" miałem na myśli nie sprzedającego ale wysokość kwoty za jaką nabywca wylicytował tą pozycję. Tym bardziej wobec faktu jej kolejnego wydania.
    Co nie zmienia faktu, że jest to sprawa wyłącznie kupującego.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Jago, jeżeli już ciągniemy ten OT, to ci powiem, że sprzedając ją teraz za 200-345 zł spekulujesz (i nie ma w tym wcale niczego złego) na temat jej przyszłej wartości - wiesz, że będzie wznowienie i zakładasz, że jej wartość spadnie.
    Tak jak spekulant giełdowy sprzedaje akcje zakładając, że będą tańsze. Spekulacja, kiedyś - w czasach kryzysu miała znaczenie pejoratywne, ale nie oznacza niczego złego
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Spekulacja
    Wcale nie uważam, że ktoś sprzedając tą książkę teraz za 345 złotych zrobił źle. Na tym polega rynek i tyle. Towar jest wart tyle ile kupujący jest skłonny za niego zapłacić.
    A tak swoją drogą myślę że ta książka jest nawet tyle warta.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Koledzy: terminator, Robson01, RNz tym razem przyznaję Wam rację. Rzeczywiście kwota prawie 350 zł za tą pozycję nie jest mała - jednak ktoś był gotów wyłożyć taki cash na licytacji. Faktycznie z ekonomicznego punktu widzenia rzeczywiście można dokonać niezłej spekulacji - oczywiście nie w pejoratywnym tego słowa znaczeniu. Cóż - prawa wolnego rynku http://pl.wikipedia.org/wiki/Wolny_rynek Osobiście cieszę się, że teraz żyję w takim kraju, do którego tą teorię ekonomiczną można zastosować :smile:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

s1084
    Guest

Domyślnie

"Fotografia Cyfrowa dla profesjonalistów" David D. Bush
    W zasadzie traktuje o fotografii w ogóle. Z naciskiem na cyfrówki.
    Sporo przydatnych sztuczek, widać, że autor zarabia na robieniu zdjęć.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie Okiem Fotografa

Michael Freeman. Okiem Fotografa. Sztuka komponowania i projektowania zdjęć cyfrowych. Wydane przez NG.
    Moja recenzja tu:
    http://merlin.pl/review/reviewer/28186086.html
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Czy ktoś z Was ma książkę pt. "Światła i cienie w fotografii" Leonarda Karpiłowskiego??? Bardzo proszę o odzew. Książka bardzo droga, chciałbym podpytać czy warto...
    Dołączam się do pytania. Czytał ktoś tę książkę? Opis wygląda zachęcająco ale nie chciałbym kupować w ciemno.
    Pozdrawiam, Rafał

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalR Zobacz posta
    Dołączam się do pytania. Czytał ktoś tę książkę? Opis wygląda zachęcająco ale nie chciałbym kupować w ciemno.
    Czytać , to nie czytałem, poogladałem ją w ksiegarni. Pierwsze wrazenie - okładka ładna, zagladam z tyłu, cena mniej przyjemna. W środku używane pogladowe fotki dość słabo wydrukowane i trochę za małe. Materiał typowy jak w wielu innych tj. opis sprzętu oświetleniowego oraz opisy jak rozkłada się światło i cienie przy różnych ustawieniach lamp oraz przy róznych kątach padania promieni słonecznych - niestety przykładowe fotki przdstawiają jakieś krzewy oraz główki gipsowe, trochę tam było i z ludźmi (nie byłem w stanie dokładnie przekartkować). Jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia, nie zakupiłem.

Strona 35 z 102 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów