Strona 32 z 102 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Domyślnie

Nie dajmy się tak zrobić na szaro. Ja dostałem takiego samego maila, odpisałem popierając się ich regulaminem i dostałem następnego:

"Witam ponownie,
    Niestety tak jak informowałam w poprzednim mailu nie jesteśmy w stanie zrealizować Pana zamówienia. Książka jest aktualnie niedostępna w cenie 8,90 zł z powodu wyczerpania nakładu. Cena uległa zmianie w wyniku aktualizacji bazy w oparciu o katalogi dostawców. W chwili obecnej książkę możemy sprowadzić od dostawcy w nowej, dużo wyższej cenie. Proponowanie Panu zakupu w wyższej cenie, mogłoby być odebrane jako próba wyłudzenia, dlatego zamówienie zostało anulowane i wykonane zostało polecenie zwrotu pieniędzy. Jeszcze raz przepraszamy za wprowadzenie w błąd.
    Pozdrawiam
    Ewelina Kosałka"

czyli jednak mają te ksiązki na stanie i kłamią w żywe oczy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kutno-Warszawa

Domyślnie

:-) Ja dostałem takiego samego. Ich argumentacja jest zabójcza. "Nie możemy zrealizować zamówienia, bo wyczerpał się nakład (po 8,90zł). Dostępny jest jednak nakład w o wiele wyższej cenie(???), ale nie chcemy Pana oszukać". Tak w skrócie;-). Ja rozumiem,że ktoś (pracownik) lub coś (system) może się pomylić, czego efektem jest błędna cena, nieaktualna oferta itd., ale tłumaczeń traktujących klientów jak idiotów już nie rozumiem:-)

Domyślnie

Mogli właśnie tłumaczyć szczerze sytuacje jako błąd systemu a nie kłamać o brakach w magazynie i naglej podwyżce ceny ksiązki o prawie 300%

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Jak widać podobna formułka dotarła do wszystich ale w różnych wariacjach. Ja dostałam na moją odpowiedź totalnie lakoniczną wypowiedź w ogóle nie ustosunkowująca się do moich argumentów. Pani po prostu przekleiła ten sam list. Żenujące.

Wertowałam różne zakątki netu i dodatkowym argumentem za 'nami" jest oto iż nie podali formułki "POdana oferta/cennik nie jest oferta handlową w rozumieniu prawa handlowego..." czy jakiejś tego wariacji. Zerknelam w innych sklepach rzeczywiscie taka formula w regulaminach jest umieszczona.

Ile wy dostaliscie powiadomien o zmianie statusu?
    Ja otrzymalam dwa z czego ostatnie bylo o przyjeciu do realizacji. Wychodzi teoretycznie na to, ze jako pierwsza zlozylam zamowienie i przelew a okazuje sie, ze od konca chyba realizuja zamowienia...sadzac po wpisie wmaca na gazeta.pl.

Totalny burdel w tym Kolporterze. No nic, czekam z niecieprliwoscia na odpowiedz Pani E.K. (nasza klasa;p) oraz Pana Marka na gazecie.pl
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Moje książki właśnie dzisiaj dotarły w me ręce
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

nie wie ktoś moze czy w któres z bibliotek poznańskich jest jakis fajny dział z ksiązkami o fotografii? dzisiaj zawędrowałam do dwóch plus biblioteka szkolna i 0 ciekawych pozycji...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kutno-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Moje książki właśnie dzisiaj dotarły w me ręce
    Moja też:smile:. W dodatku przysłana kurierem, choć płaciłem za dostawę Pocztą. W końcu Kolporter poczuł się zobowiązany do respektowania praw klienta. I od razu zrobiło się milej, nie można tak było od początku?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jak ktoś bardzo chciałby zapoznać sie z "Książką o fotografowaniu" to podpowiem, że w sieci można znaleźć wersje elektroniczną (nie wiem które wydanie).

Jeśli treść tego posta zdaniem moderatora uderza w prawa autorskie to proszę o skasowanie

Grover_
    Guest

Domyślnie

Sieć jest duża...

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

osiolek moze pomoc znalezc wlasciwa/niewlasciwa droge

Strona 32 z 102 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów