Książka zawiera odpowiedzi na 99% pytań zadawanych przez ludzi , którzy dopiero zamierzają focić śluby .
Jaki aparat .
Jaki obiektyw.
Jaka lampa .
Jak z w/w sprzętu korzystać .
Jak się przygotować do focenia ślubów i na co zwracać uwagę .
Wszystko w podstawowej, aczkolwiek moim zdaniem wystarczającej wersji .Po prostu bardzo ciekawa książka dla początkujących , napisana prostym i zrozumiałym językiem .
Też zakupiłem tę pozycję. Oto moje zdanie: jeżeli komukolwiek ta książka może pomóc to tylko tym, którzy:
a) nigdy lub sporadycznie lub dawno temu fotografowali,
b) uważają, że znakomitym i łatwym sposobem na zarabianie pieniędzy jest fotografia ślubna.
Autor niestety (choć sam z siebie bardzo miły Pan) może tą pozycją wyrządzić więcej złego niż dobrego, gdyż po przeczytaniu tej książki "człowiek z ulicy" może uwierzyć, że ma wszelkie predyspozycje, by zostać fotografem ślubnym. A tak niestety w większości przypadków nie jest.
Tę pozycję Pana Wójcika usprawiedliwiałoby jedno: gdyby została wydana w cyklu: "Jak zostać fotografem ślubnym w weekend?"
Dużo lepsza jest oferowana przez Pana Wójcika pozycja dotycząca kompozycji w fotografii.
Pozdrawiam
regulamin pkt 8
Ja polecam książke pt:"W obiektywie" autorstwa Hanny Marii Gizy
Zbirór wywiadów z najlepszymi polskimi fotografikami i fotoreporterami. Kawał solidnej wiedzy z zakresu fotografii prasowej.
Poszukuja czterech ksiazek
urszula czartoryska 'przygody plastyczne fotografii'
leszek brogowski 'sztuka w obliczu przemian'
zbigniew tomaszczuk 'swiadomosc kadru'
ignacy plazewski 'spojzenie w przeszlosc polskiej fotografi'
pozdrawiam