Za "przedpiścami" - "Ekspozycja bez tajemnic" - bardzo dobrze napisana książka dla kogoś kto nie wie lub chciałby wiedzieć więcej o pomiarach światła, korzystaniu z różnych trybów pomiarów itp.
Za "przedpiścami" - "Ekspozycja bez tajemnic" - bardzo dobrze napisana książka dla kogoś kto nie wie lub chciałby wiedzieć więcej o pomiarach światła, korzystaniu z różnych trybów pomiarów itp.
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Czytal ktos Scotta Colby'ego po angielsku ?? Zastanawiam sie czy dam rade przeczytac w tym jezyku. PSa uzywam po angielsku wiec co do narzedzi bede mial latwiej je uzywac. I mozecie mi podac angielski tytul jakiejs ksiazki jego o obrobce??
Ja czytalem po angielsku...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Michael Freeman Fotografia Studyjna
Moim zdaniem mega skarbnica wiedzy o fotografi, bezcenne rady z zakresu fotografi studyjnej.... porady, podpowiedzi, opisy w niej znajdziesz duzo dobrych informacji....
Ostatnio edytowane przez rypson ; 14-02-2008 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost
A o googlach kolega słyszał?
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw...+kelby&x=0&y=0
pozdrawiam
regulamin pkt 8
ja znalazłam świetną książkę o fotografii w antykwariacie Tadeusz Cyprian, Fotografia, technika i technologia, Warszawa 1960. tylko nie mam czasu, żeby ją przeczytać do końca, ale jest bardzo techniczna.
Zacna książka. Zanim wziąłem manualny aparat do ręki przeczytałem prawie całą tą książkę. Nie miałem wcześniej pojęcia o ustawianiu przysłony czy migawki, jednak po lekturze książki i wzięciu Feda3 do ręki (wcześniej miałem tylko cyfrówkę Olympusa, bez trybu M) udało mi się wypstrykać poprawnie zrobioną kliszę - prawie każde zdjęcie było dobrze naświetlone. Dodam, że aparat nie miał światłomierze. Z tych przygód został mi nawyk ustawiania przysłony i migawki "na oko", nawet w cyfrówce.
Jest jeszcze ciekawa książka Susan Sonntag pt: O fotografii
Zbiór ciekawych esejów. Bardzo przydatna teoria.