Strona 13 z 90 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ostatnio czytam "Photo Icons" H. Koetzle. Może nie o technice a raczej o "przełomowych" fotografiach, ale bardzo ciekawie (i szczegółowo) napisana. Polecam, dostępna np. tutaj http://www.merlin.com.pl/frontend/br.../1,413577.html .
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Poszukuje książki, która będzie zawierała informacje o obróbce RAW-ów i interpretacji histogramów. Nie chciałbym tylko, żeby to była pozycja w której ten aspekt jest traktowany po macoszemu, w formie krótkiego rozdzialiku. Zależy mi na kompleksowym ujęciu tego tematu. Jeśli coś możecie polecić, będę wdzięczny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno, kto jest autorem "Korekcji i separacji"?
    Ostatnio edytowane przez Elmarqo ; 15-04-2007 o 02:25 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Jeszcze jedno, kto jest autorem "Korekcji i separacji"?
    Dan Margulis.

Domyślnie

"The New Complete Guide to Wildlife Photography" by JOE McDONALD, jak dotad najlepsza pozycja tego radzaju fotografii jaka wpadla w moje rece.
    Mysle ze 40 lat praktyki mowi samo za siebie, facet nie leje wody, krotko i na temat. Kazdy rozdzial dokumentowany jest fantastycznymi zdjeciami zawierajacymi dane ekspozycji i uzyty sprzet. Omawia techniki fotografii wszelkiej zwierzyny( lacznie z insektami) oraz dobor sprzetu.
    Goraco poplecam!

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

"Real World Camera Raw i Photoshop CS2 - efektywna obróbka cyfrowych zdjęć" - czy ktoś miał do czynienia z tą pozycją i mógłby o niej coś napisać?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    "Real World Camera Raw i Photoshop CS2 - efektywna obróbka cyfrowych zdjęć" - czy ktoś miał do czynienia z tą pozycją i mógłby o niej coś napisać?
    Mam ja ale jakos brak czasu na przeczytanie. Gdybys byl z Warszawy to moglbym pozyczyc .

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mam ja ale jakos brak czasu na przeczytanie. Gdybys byl z Warszawy to moglbym pozyczyc .
    Dzięki za chęci Decyzja zapadła, nabywam!

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Wlasnie jestem po wstepnej lekturze "Kompozycji..." polecam i to każdemu. Z mankamentow to wyraźnie mi brakuje opisow do zdjec, tak jak to zrobione np. w serii NG.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    Wlasnie jestem po wstepnej lekturze "Kompozycji..." polecam i to każdemu. Z mankamentow to wyraźnie mi brakuje opisow do zdjec, tak jak to zrobione np. w serii NG.
    Zakupiłem tę książkę i lekko mnie rozczarowała. To taki elementarz, podstawy kompozycji bez szczegółów. Brakuje przykładowych zdjęć do każdego rozdziału wraz z ich analizą pod kątem przekazywanej wiedzy. Te fotografie które są umieszczone nie wiadomo do czego się odnoszą i czasem sprawiają wrażenie przypadkowych co tym bardziej dziwi że całość jest wydana na papierze kredowym który na pewno podniósł cenę książki.
    Ogólnie pozycja nie jest zła, dowiedziałem się kilku nowych rzeczy ale lektura zostawia pewien niedosyt.

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Thumbs up

Zakupiłem niedawno The Nature Photographers's Complete Guide to Professional Field Techniques napisaną przez John'a Shaw. Lektura jest bardzo wciągająca, a materiał w niej zawarty i sposób przedstawienia sprawia, że jest to najczęściej używana książka w mojej fotobiblioteczce. Jak komuś j.angielski nie straszny to bardzo polecam.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Strona 13 z 90 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów