jedynie 3, reszta jest.... nijaka, ot po prostu zdjęcia w stylu, usiądź na ławeczce, zrobię Ci zdjęcie![]()
Ławeczka jest jedynie na 7. Co rozumiesz przez pojęcie nijakie (złe kadry, obróbka, światło, głębia, modelka)
Też mi się zdaje, że 3 najlepsza, ale… to zasługa modelki
Zwracaj uwagę na tło. Te wszystkie kraty, odrapane ławeczki, itp. za bardzo odwracają uwagę.
Na 1 i 2 włosy są w totalnym nieładzie
Na plus widzę kontrolę światła. To już coś :-)
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Na pierwszym i drugim akurat wiało jak diabli a niełąd w tym przypadku mi akurat się podoba. Co do ławki niestety nie było lepszej. To są zdjęcia plenerowe więć czyste idealne tło to raczej w studiu. Jak wspomniałem to moje pierwsze fotki, a nad nastepnymi postaram sie więcej popracować.
Bynajmniej, nie chodzi mi o to, że ławeczka jest odrapana. Raczej o to, jak jest skomponowany kadr, niechlujnie, co sprawia wrażenie przypadkowości.
4. To np. kojarzy mi się z sytuacją: patrz jakie ładne kwiatuszki, przykucnę, a Ty zrób mi zdjęcieOczywiście trochę przesadzam, ale to la lepszego zrozumienia.
w 5. po co ta fontanna z tyłu?
3. Dla mnie to zdjęcie jest o włosach tej pani.
Po prostu, zdjęcia ze spaceru, dla kogoś kto tam był, mogą być ładne, dla mnie, postronnego widza nic nie wnoszą
wisienia nie przejmuj sie krytykatak to forum dziala
3 bardzo fajna, 1 i 2 za niebieska jak dla mnie (moze balans zle ustawiony?)
3 bardzo ładne reszta dużo gorsza.
Chyba najważniejsze to to żeby jakoś skorzystać z krytyki, poprawiać się i dążyć do ideału|
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2