Dzięki wielkie za miłe słowa. Pozdrawiam
Jeszcze jedno z serii
18.
powiem ze bardzo przyjemne zdjęcie, ale te opony poprostu mnie zniszczyły, jak dla mnie popsuły ci jakość zdjęcia, co nie znaczy ze samo foto w sobie jest wporzo![]()
14 - może było by nawet niezłe gdyby nie jadowity sweterek modelki.
17 - może nawet było by o.k. gdyby nie ten centralny kadr.
Przepraszam, reszty wolę nie komentować. Zwłaszcza w świetle pretendowania do "zawodowstwa" - co podawanie strony sugeruje. A fotki na razie na poziomie początkującego amatora.
Życzę powodzenia oraz dobrych wzorów i pomysłów.
Aż jeszcze raz przyjrzałem.A fotki na razie na poziomie początkującego amatora.![]()
Początkującego ? Przesada.Zdjęcia poprawne IMHO.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-01-2012 o 12:13
No , może już z jakimś niewielkim doświadczeniem...![]()
a ja się powtórzę - o ile kadry i reszta przyzwoite to obróbka na poziomie kogoś kto właśnie odkrywa suwaki w fotoszopie przesuwając je na maxa..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Co do 14 uważam że kolor swetra nadaje temu zdjęcia więcej życia, a 17 jakoś nie widzę możliwości skadrowania inaczej tego zdjęcia. Umieszczony podpis (czy to imię i nazwisko, nazwa firmy czy strony) raczej nie ma wpływu na mój profesjonalizm czy amatorstwo.
Co do kiepskiej obróbki i komentarzu Artusa to pisałem wcześniej. Nie używam praktycznie w ogóle Photoshopa, a Lightroom w większości opiera się na sówaczkach. Wiem że na 15 może blur jest zbyt mocny. Jeśli uważasz że obróbka jest taka fatalna to napisz co poprawić i gdzie popełniłem błąd (skóra ma zły kolor, zbyt kontrastowe, jakieś przepały, brak szczegółów w cieniach, ostrość?)
Z góry dzięki za uwagi i wskazówki. Postaram się dodać wieczorem coś innego.
Toć w tytule jak wół - Początki.
Trzymam kciuki, obróbka się zmieni wraz z doświadczeniem.