Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: Logika, średniowiecze, itp.

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Jezuuuuuuuuu...... ależ niewiedza. (Używam Twojego sposobu duskutowania)

Większość historyków przyjmuje, że średniowiecze to okres między końcem Cesarstwa Zachodniego w 476 roku a upadkiem Konstantynopola w 1453 roku.

Sir Francis Bacon żył 1561-1626 to jest PO okresie średniowiecza. To człowiek klasyfikowany jako NOWOŻYTNY :-P

Szczerze to myślałem, że wymienisz Majmonidesa co mogłoby byc dyskusyjne.

Janusz
    Ignorant i tu się ujawnię, z wykształcenia jestem historykiem - mediewistą (praca z dyplomatyki średniowiecznej). Tą głupią i przy okazji napastliwą odpowiedzią obnażyłeś swoją ignorancję, a ten stek bzdur później świadczy, że wiedzę o średniowieczu posiadasz z internetu. Nie wnikam już, że fundamentalna praca Le Goffa poświęcona kulturze średniowiecza jest Ci obca, podejrzewam, że nie czytałeś również nigdy wspomnianego Świeżawskiego, ani Tatarkiewicza.
    Roger Bacon ignorancie!!! i Jezusa tu nie wzywaj. Anglik, urodzony ok. 1210 r. W XIII wieku głosił, że doświadczenie powinno być podstawowym źródłem wiodącym do osiągniecia pewności naukowej. Te empirystyczne podejście w dziedzinie metodologii spowodowało, że Bacon wyprzedził o kilka stuleci swoją epokę. Ponieważ pojęcie szkoły oxfordzkiej też nie jest pewnie Ci znane, tematu nie będę dalej drążył. Siądź w końcu człowieku na tyłku i przeczytaj jakąś naukową książkę w temacie w którym się cały czas wypowiadasz.
    Timeo hominem unius libri ??:
    Ostatnio edytowane przez gazwx ; 06-12-2005 o 22:04

Uprawnienia umieszczania postów