Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wymiana Canona 1000d

Domyślnie

dokup grip, wtedy poczujesz, ze masz w rece cos wiecej niz 1000D. Prócz gripa dokup dobre szkło, wtedy zobaczysz różnicę na zdjęciach

Co do deszczu.. są takie podwodne obudowy (worki plastikowe) do lustrzanek, kosztują ok 300zł i w deszczu się spełnią, ponoć nawet 5m pod wodą, parasol nie zawsze Ci wystarczy..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Jak chcesz robić zdjęcia w deszcz to zabieraj parasol a aparat owiń w reklamówkę.
    Zamiast reklamówki radzę aparat włożyć w folię przeciwdeszczową np. firmy OP/TECH RAINSLEEVE ( ok. 25 zł za dwie sztuki ) - sprawdza się :-D
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hastrabull Zobacz posta
    Witam,

Zastanawiam się, czy jest sens wymieniać Canona 1000d na jakiś inny model (w okolicy do 2500zl) czy też raczej pozostać przy tym modelu. Moglibyście może wyrazić swoją opinię?

Bawię się fotografią czysto amatorsko. W 1000d drażni mnie jedynie to, że nie jest praktycznie w żaden sposób zabezpieczony przed warunkami atmosferycznymi, w związku z tym nie mam odwagi wziąć go w teren.
    Jednakże może ja sie nie znam? Może nawet nie zauważam wad 1000d, które mógłbym w ramach dostępnego budżetu wyeliminować? Proszę o wasze opinie.
    Witam !

Mysle, ze wymyslasz nieco... bo ile amatorskich aparatow ma pelne
    uszczelnienia wraz z obiektywami ?

Wystarczy ze bedziesz dbal o sprzet a pewne niedogodnosci
    atmosferyczne nie powinny Ci zaszkodzic o ile nie bedziesz
    przesadzal z pakowaniem sie aparatem w strugi wody lub sypal po
    korpusie piachem

Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Co jak co - ale ja po mocnym deszczu miałem zawsze worek na śmieci w torbie. Będąc w pomieszczeniu pakowałem go do worka żeby to mi nie zaparował - czekałem chwilę i po sprawie

Jeśli chodzi o zdjęcia na zewnątrz to tak jak radzi kolega powyżej. Wpakować go do folii przeciwdeszczowej i po sprawie. Co prawda jest to nie wygodne, ale wystarczy.
    Dopóki go nie utopisz to nic mu nie będzie.

Można się jeszcze pokusić o to, aby zasłonić wejście na sanki (na alledrogo jest kilka takich zatyczek)

Domyślnie

ok, dzięki wszystkim za rady Były bardzo pomocne i troszkę wyprostowały mój sposób myślenia
    pozdrawiam
    Mój blog:
    http://tomaszrydz.blogspot.com/
    Mój sprzęt:
    Canon EOS 1000D + Lampa Sunpak PZ42X
    Obiektywy: Tamron 28-105mm AF, Canon 18-55mm AF, Canon 80-200mm AF, Manualna portretówka 50mm która ma chyba ze 30 lat

Początki nałogu

Domyślnie

szkła, szkła i jeszcze raz szkła. Do tego trochę nauki, dużo cierpliwości i pokory i pomysł. I masz dobre zdjęcia
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Dopiero zaczyna Awatar Can50
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Z gripem-wygodniej-zwłaszcza pionowe fotki a i aparat od razu wygodniejszy.
    50D+350D+szklarnia.

Domyślnie nowe body, 550d ?

Witam !
    Od 2 lat jestem posiadaczem canona 1000d. Od jakiegoś czasu mam zamiar kupić nowe body. Zatanawiam się nad 550d. Moje obiektywy to :
    -canon efs 18-55 ( kit )
    -canon efs 55-250
    -helios-44m-4 macro
    -falcon 650-1300 tele
    Czy po zakupie 550d jakość zdjęcie polepszy się ? Czy odczuje jakąś różnicę ?
    Dodam że interesuje mnie możliwość kręcenia filmów, fajnie byłoby spróbować. Widziałem fajne filmy slow motion i czytałem, że przy 60fps można już coś pokombinować. Interesuje się głównie fotografią przyrody, macro, ptaki, zwierzęta. Może polecicie mi jakiś inny aparat ?
    Ostatnio edytowane przez kruk123 ; 13-03-2012 o 12:06

Domyślnie

Kup sobie książkę do fotografii.... zmieniając body jakość zdjęć sama się nie polepszy...
    aparat sam zdjęć nie robi. Kup lepiej dobry obiektyw. Jak nauczysz się robić dobre zdjęcia to zmienisz body..
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Domyślnie

No właśnie chodzi o to, że umiem już robić dobre zdjęcia ( tak myślę ) . Biorę udiał w konkursach i to z powodzeniem, dlatego pomyślałem o zmianie aparatu.
    A książki oczywiście posiadam :grin:

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów