Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: wysoki, stabilny statyw do 300 zl - jaki ???

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karo82
    ok, dzieki panowie za odpowiedzi, powiedzmy, ze dysponuje max 400 zl, czekam na dalsze propozycje

ten funsport kurcze wazy az 4 kg :/ calkiem duzo :./

akustyk: no kurcze, moja tokina wazy okolo kilograma, do tego 580ex to juz troszke jest...
    Manfrotto 55 + głowica 029 to też około 5 kg. Do zestawu 20D + 35-350 idzie wytrzymać ale już z pięćsetką robi się nieciekawie. Stawiałem obydwa (aparat +obiektyw) zestawy na Velbonie PH-237Q (to taki bardzo lekki i poręczny statyw). Zdjęcia zrobić się dało ale oprócz podniesienia lustra trzeba też było nie oddychać. Zależność "im większy ciężar statywu tym lepiej" coś w sobie ma. Lekki statyw niby można dociążyć plecakiem ale...

Podsumowując - sztywne nogi + dobra głowica niestety będą swoje ważyć i 4kg to może nie być wcale tak dużo :-)

Janusz

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Podsumowując - sztywne nogi + dobra głowica niestety będą swoje ważyć i 4kg to może nie być wcale tak dużo :-)

Janusz

Tu się akurat nie zgodzę.
    Mam dwa statywy manfrotto. 055NAT3 i CARBONONE444.
    Co z tego że pierwszy jest trzyczęściowy a drugi cztero.
    Co z tego że pierwszy jest ciężki a drugi to piórko.
    Ten pierwszy jest niczym z gumy przy tym drugim.
    Sztywność jest wręcz nieporównywalna.
    Niestety: tylko ta cena.
    Ponieważ jednak zdarzało mi się już po kilku dniowych wędrówkach po górach odkręcać gripy od aparatów i szukać wszelkich innych metod zmniejszenia wagi sprzętu to jednak cieszę się że jestem w jego posiadaniu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

...ten funsport kurcze wazy az 4 kg :/ calkiem duzo :./
    Wydaje Ci się. Ten funsport FT-666 za około 350zł jest jak najbardziej OK.
    http://canon-board.info/showpost.php...7&postcount=21
    Zwróć uwagę na pkt. 2.
    Całkiem SERIO!
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Wydaje Ci się. Ten funsport FT-666 za około 350zł jest jak najbardziej OK.
    Aha. Mam taki.
    Statyw jest do studia albo do wożenia w bagażniku. Nosić go można na krótkich dystansach.
    Jest bardzo solidny, nie drży, głowica chodzi delikatnie i precyzyyjnie.
    Trzeba uważać, żeby nie obić - bo głowica i góra nóg go jakiś odlew. W zimę puknąłem bo się pośliznąłem i pękł mi kawałek tak, że paska już nie ma mgdzie wkręcić (tam jest taki gwint do przykręcenia paska na ramię)
    I nie rzucać, bo mam wrażenie, że przy intensywnym użytkowaniu zaczął by klekotać. Jeszcze nie zaczął, a używałem go i zimą, i na suchym i na mokrym, na twardym i miękkim.

Domyślnie

Vitez: z ktorej glowicy jestes bardziej zadowolony? 141RC czy 322RC? bo najprawdopodobniej cos z tych dwoch wybiore, do tego statyw goldphoto YH321. pozdrawiam
    body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
    digart|wikaad

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez: z ktorej glowicy jestes bardziej zadowolony? 141RC czy 322RC? bo najprawdopodobniej cos z tych dwoch wybiore, do tego statyw goldphoto YH321. pozdrawiam
    Statywu malo uzywam - pare razy zaledwie. Ale zadowolony jestem z obu.
    Chce wiekszej dokladnosci - 141, chce szybkosci i wygody - 322.

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

karo82 - miałem 141RC- byłem zadowolony

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Pozwolę sobie odgrzać wątek.
    Dziś do tego statywu Soligor przymocowałem 350D+ grip+ Sigma 70-300. I co? I lipa po skierowaniu obiektywu nieznacznie ku dołowi po prostu leciał, nie trzymał jakkolwiek bym go nie próbował dokręcać. Byłem już na niego zdecydowany a tu taka porażka.
    Szukam więc teraz innego dobrego rozwiązania i ten statyw wydaje mi się byc dobrym rozwiązaniem. http://www.allegro.pl/item93747665_1...ny_.html#photo

Czy jednak nie bedę miał tu takiego opadania szkła jak w przypadku Soligora?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    Szukam więc teraz innego dobrego rozwiązania i ten statyw wydaje mi się byc dobrym rozwiązaniem. http://www.allegro.pl/item93747665_1...ny_.html#photo
    jak patrze na glowice tego czegos, to nie mam zludzen, ze do powaznej pracy aparatem wazacym wiecej niz Powershot Axxx sie to nie nadaje.

odpusc. bierz ktoras Sherpe ew. jakiegos Funsporta (nie uzywalem, ale skoro chwala...) i nie baw sie w namiastki
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    jak patrze na glowice tego czegos, to nie mam zludzen, ze do powaznej pracy aparatem wazacym wiecej niz Powershot Axxx sie to nie nadaje.

odpusc. bierz ktoras Sherpe ew. jakiegos Funsporta (nie uzywalem, ale skoro chwala...) i nie baw sie w namiastki
    Ale ten wygląda właśnie jak funsports-666.
    Ta głowica jest naprawdę solidna. Bez problemu stawiałem na nim 33v z lustrzanym 500. Więcej z pewnością wytrzyma, to po prostu widać. Tylko nie miałem czym sprawdzić.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów