Witaj,

Jestem posiadaczem tego szkiełka. Czy jest lepsze od 24-70 czy nie? Tak naprawdę nie wiem, pomimo ze mam sample z dwóch i oba wiele razy w rękach miałem. Jedne testy mówią ze ostrzejszy 24-70 , inne odwrotnie. Bez wątpienia są to różnice minimalne i do zauważenia tylko w testach przy powiększeniu 100% lub więcej. Spotkałem się ostatnio w pewnym teście(linku nie mam) ze 24-70 trochę bardziej podatny na łapanie światła bocznego(refleksów/flar) i ze ma troche(znowu to troche:P) cieplejsze kolory.W AF'ie różnic nie zauważyłem, poza tym ze 24-70 troszkę cichszy(wałki ciszej się obracają), ale to możne wynikać ze 24-70 bylo praktycznie nowe, a moj dziadek jednak trochę już się "wypocił".

tak czy inaczej:
Jak dla mnie szkło rewelacyjne, tańsze o ok. połowe, warto wziąć jeżeli komus te 4mm nie robią różnicy. Co prawda zakres na cropie jak dla mnie lipny, ale na FF jak najbardziej OK. Zdecydowanie polecam.

PS

Sam mam takie szkło do sprzedania za 2400zł jak byś chciał. Sprzedaje gdyż przesiadłem się na stałki i szkło "leży" od kilku miesięcy.
Pozdrawiam

Kilka bokehowyh sampli podaje bo tylko te mam na ftp wrzucone: