Zobacz wyniki ankiety: Wypadek drogowy - robisz zdjęcia czy nie?

Głosujących
219. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Wypadek drogowy - robisz zdjęcia, czy nie? (ankieta)

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie Wypadek drogowy - robisz zdjęcia, czy nie? (ankieta)

Wypadek drogowy. Poważny, są ranni, może nawet ktoś zginął.
    Trafiasz w to miejsce, robisz zdjęcia, czy nie?

Przykład:
    W oddali na prostej drodze widzisz, że coś się dzieje. Zwalniasz, podjeżdżasz bliżej, na poboczu drogi stoją na awaryjnych 2 - 3 samochody. Widzisz ludzi kręcących się wokół leżącej na boku osobówki.
    Zatrzymujesz się na poboczu, włączasz awaryjne. Podbiegasz do leżącego na boku samochodu. Kilka osób uniosło już i zablokowało auto, które przygniotło kierowcę. Prawdopodobnie nie żyje. Człowiek jest w takiej pozycji, że lepiej jego nie ruszać, pogotowie jest w drodze z pobliskiego miasteczka.
    Na drodze rozlana benzyna, ktoś przezornie przyniósł już gaśnicę. W oddali widać już niebieskie światła nadjeżdżających służb.

Przyjeżdża prawie równocześnie policja, straż pożarna i pogotowie. Nie możesz już w niczym pomóc.

W aucie masz aparat. Zrobisz zdjęcia, czy nie?
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja nie wiem. Decyzja pewnie byłaby impulsem chwili.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

podobna sytuacje przerabialem "na zywo" i powiem Ci, ze jak podlecial koles z aparacikiem i robil "krwawe zdjecia" 15cm od twarzy osoby poszkodowanej w wypadku (ktora notabene byla czlonkiem mojej rodziny) to zastanawialem sie czy najpierw rozkwasic mu aparat czy twarz..

nie rozumiem tego, nie wiem po co robic takie zdjecia, zwlaszcza ze w wiekszosci przypadkow na miejscu pierwsi sa przypadkowi ludzie (czyt. najczesciej amamtorzy z przerostem formy nad trescia) a nie roporterzy ktorzy jakis tam cel moga miec w pokazaniu kolejnego wypadku na drodze ktory zajmie ulamek ktorejstam strony w lokalnej gazecie

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    podobna sytuacje przerabialem "na zywo" i powiem Ci, ze jak podlecial koles z aparacikiem i robil "krwawe zdjecia" 15cm od twarzy osoby poszkodowanej w wypadku (ktora notabene byla czlonkiem mojej rodziny) to zastanawialem sie czy najpierw(...)
    Ale bez popadania w skrajności - nie pytam o portrety poszkodowanych tylko ogólnie o dokument/reportaż z miejsca wypadku.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Z mojego wypadku zrobiłem zdjęcia. Ale nie miałem odwagi wziąć aparatu do ręki, zanim karetka nie odwiozła najbardziej poszkodowanego do szpitala. Nie miałem tej odwagi, bo nie miałem odwagi wogóle iść i zobaczyć w jakim jest stanie. Zajmowało się nim wystarczajaco dużo osób.
    Możliwe, że gdybym nie miał akurat 3 litrów adrenaliny we krwi to zacząłbym robić zdjęcia wcześniej.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Nie robię zdjęć, bo nie wiem po co miałbym je robić. Nie sądzę by były to zdjęcia, które chciałbym sobie powiesić na ścianie, a reporterem nie jestem.

Tak na marginesie: jeżeli nie pomagam w wypadku, a zajmują się tym odpowiednie służby, staram się nie tamować ruchu.
    Strasznie mnie wkurza jak każdy z jadących samochodów musi zwolnić, by dokładnie sobie obejrzeć miejsce wypadku, rannych, czy zabitych.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Wypadek drogowy. Poważny, są ranni, może nawet ktoś zginął.
    Trafiasz w to miejsce, robisz zdjęcia, czy nie?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Nie jestem pewny, ale raczej bym pewnie nie robił... już nie raz mi okazja na zdjęcia przeleciała koło nosa, ta nie byłaby wyjątkiem.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Domyślnie

Kiedyś miałem poważny wypadek, z tego co pamiętam, nikt zdjęć nie robił. Ale mimo tego, kiedy "siedzisz" w rozbitym samochodzie 3 godziny i czekasz na chłopaków aż Cię wytną a na przeciwko Ciebie w odległości 15-20 metrów stoi chmara (tutaj jakby odnoszę się do chmary niepotrzebnych nikomu komarów) ludzi, która gapi się bezsensownie na to co się dzieje (a jak się potem okazuje również po to stoi żeby wziąć z samochodu wszystko co się da np radio) i między innymi na Ciebie to masz k.rczę dość. A jeszcze jakby mi ktoś fleszem po twarzy dawał czy nawet bez flesza byłoby to wielce niestosowne. Zasada jest prosta, nie możesz pomóc to sp...aj i nie ważne czy masz aparat czy nie. Taka moja opinia jako uczestnika jednego z wielu wypadków na polskich drogach.

Dopiero zaczyna Awatar Honorata

Domyślnie

Nie mialbys nic przeciwko jakbys ty byl ofiara takiego wypadku i ktos robilby zdjecia? Jesli nie-rob, jesli tak-nie rob. Kwestia naszej wrazliwosci, sumienia, ect.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów