jak ustawiam program "P" to pokazują mi się ustawienia 1/30s i 5,6 a jak ustawię AV to mam przesłonę 5,6 ALE czas 1/80????????
i przez to dziś kupę zdjęć zrobiłem niedoświetlonych![]()
![]()
![]()
![]()
jak ustawiam program "P" to pokazują mi się ustawienia 1/30s i 5,6 a jak ustawię AV to mam przesłonę 5,6 ALE czas 1/80????????
i przez to dziś kupę zdjęć zrobiłem niedoświetlonych![]()
![]()
![]()
![]()
20Dset
maj łeb...
Masz body zwalone... tak mi sie wydaje na podstawie Twoich problemow z ostroscia i teraz to. A zmieniales obiektyw i na innym masz tak samo?
dSLR + coś tam...
Nie pamiętam dokładnie o co chodzi. Ktoś kiedyś bardzo dokładnie to wytłumaczył. To czyli jak aparaty EOS dokonują pomiaru w poszczegolnych trybach. Dla mnie to była wyższa szkoła jazdy i o ile mnie pamięć nie myli to był to grupowicz pl.r.f.c. o nicku Słoń. Jednym słowem taki system panie :wink:Zamieszczone przez Tytus
Wiesz co Tytus... ten 300D dostarcza ci tyle frustracji ze mam dla ciebie nastepujace porady:
1) Piwo... albo duzo piw
2) Psycholog, najlepiej znajacy sie na fotografii
3) 10D
ty mi tu nie dawaj zastępczych porad tylko wyjaśnij problem, piwo już dziś piłem,Zamieszczone przez Vitez
jest coś nie tak, czy może nie dość zgłębiłem jeszcze tajniki technologii Canona???
pytanie jest proste
lepiej sprawdź, jakie nastawy wyświetli ci Twoja pociecha, wtedy pogadamy
20Dset
maj łeb...
to ewidentnie stwierdza ze z twoim aparatem jest cos nie takjak ustawiam program "P" to pokazują mi się ustawienia 1/30s i 5,6 a jak ustawię AV to mam przesłonę 5,6 ALE czas 1/80????????
i przez to dziś kupę zdjęć zrobiłem niedoświetlonych
- w trybie P aparat ustawia przeslone 5,6 i czas ok 1/60 z regoly
- w trybie Av to sam wiesz zalezy od waronkow oswietlenia ale w ciemnych miejscach nawet w pomieszczeniach jest to duzo nizej niz 1/80 a przy 5,6 to wogole!
COS CI SIE SPSULO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
no wiesz to akurat od światła zależy...może być i 1/1000s wtedy różnicę miałem na przykład 1/1000 i 1/1600...Zamieszczone przez Przemek Białek
20Dset
maj łeb...
Wg mnie walnal ci sie swiatlomierz albo cos podobnego w aparacie. Moj 10D dobiera identyczne wartosci zarowno dla P jak i Av pod warunkiem ze celuje w identyczny kadr, czasem roznica w pomiarze robi sie diametralna gdy przesune kadr chocby o milimetr (pomiar matrycowy).
Nie żebym Cię chciał dołować ale 10D takich numerów nie robi.![]()
![]()
![]()
Ja w swoim 300D, tez z obiektywem KIT-owym mam wszystko OK dobiera takie same parametry przy P jak i AV czy TV, czhyba Twoj modej jest jakis...nie w formie :/