Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: filtr szary ZAFARB!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukadegroot2 Zobacz posta
    Wymieniłem na Heliopan
    no to pokaż fotki, poważnie.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Dopiero zaczyna Awatar lukadegroot2
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dostalem w koncu Heliopana/ ten sam kadr (z balkonu:-) nie ma juz wstretnego zafarbu zielono-niebieskiego jak w przypadku Hitech'a ND 3.0. Fotki zrobione tez na AWB jak poprzednie. Zafarb to raczej ocieplenie zdjecia, ale jeden klik w ACR i problem z glowy, a w przypadku Hitecha zostawał, po korekcji WB, mimo wszystko denerwujący nienaturalny efekt kolorystyczny - w przypadku Heliopana nie odróżniam, które zdjecie z, a ktore bez filtra. No i kontrast lepszy. OGOLNIE POLECAM.

bez filtra

Heliopan nd 3.0

30D 17-40 50 85

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Zdjęcie z filtrem heliopan jak widzę ma również dominantę kolorystyczną tylko o innej temperaturze barwowej. Jak widać również jest potrzebna obróbka ;-), a różnica w cenie do filtra Hitech ?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Heliopan tez ma różnice w temp. barwowej, ale po 1 kliknieciu WB zmienia sie i zdjecie nie różni od tego bez filtra. Hitech co prawda o polowe tanszy, no ale z kolorami daje popalić i trzeba sie napracowac zeby bylo ok! ja z Hitechowym zafarbem na filtrze 3.0 ND nie dawalem rady. teraz jest bardzo OK//
    30D 17-40 50 85

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

nie napisałes gdzie ten heliopan był kupowany (i za ile), zatanawiam się tez czy może wybrac B+W?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    nie napisałes gdzie ten heliopan był kupowany (i za ile), zatanawiam się tez czy może wybrac B+W?
    RaysFoto (polecam sklep! kompetentna obsluga) Heliopan - 400 PLN z hakiem - mozna sprawdzic na ich stronie dokladna cene. B+W nie maja w ofercie.
    30D 17-40 50 85

Uprawnienia umieszczania postów