Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: [mruczek] Kaczki

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

mnie sie srednio te zdjecia podobaja. kadry jakies przypadkowe i nieprzemyslane chyba.
    miales piekna pogode i imho mozna bylo dluzej pomarznac, ale zastanowic sie nad tym, co pstrykasz
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    mnie sie srednio te zdjecia podobaja. kadry jakies przypadkowe i nieprzemyslane chyba.
    miales piekna pogode i imho mozna bylo dluzej pomarznac, ale zastanowic sie nad tym, co pstrykasz

No to kto chce wbić kolejnego gwoździa w moją fotograficzną trumnę? Czekam na uwagi...

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

Kaczki - w zasadzie nieostre i moim zdaniem nieciekawe - z serii o kaczkach najbardziej mi się podoba ostatnie, ale te plamy (chuchałeś?) przeszkadzają w odbiorze tego zdjęcia. Może ze względu na te zachuchania wycięłabym bardziej.

Jeśli chodzi o pozostałe, to podoba mi się trzecie od góry (619), 4-te(621) (gdyby to te dwa biedne listki były ostre, to może efekt byłby ciekawszy), 7(635),8(636) - powtarzają się - może lepiej jakbyś wybrał jedno z nich. Na 635 dodatkowo mnie rozprasza ten kawałek innej gałązki na dole. 539 - obcięte wierzchołki drzew, a w zasadzie, to miało być zdjęcie drogi, czy drzew? Jeśli drzew, to może lepiej by było to zdjęcie w pionie zrobić...

To by było na tyle mojego zdania 8) Może nie jest zbyt profesjonalne i techniczne, ale jest moje.

Acha - zmień może tytuł, albo wystaw gdzieś te zdjęcia z Paryża, bo wchodzę na link oczekując zdjęć z Paryża, a tam kaczki... Niedługo będę się bała konserwę otworzyć.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    No to kto chce wbić kolejnego gwoździa w moją fotograficzną trumnę? Czekam na uwagi...
    jakie gwozdzie? spokojnie...
    po pierwsze, jezeli wystawiasz zdjecia do publicznego wgladu, to licz sie z ewentualna krytyka.
    2 - zdjecia nie podobaja sie MNIE osobiscie. dla kogos innego moga byc bardzo dobre.
    3 - co do popelnianych bledow, bo takowe mam wskazac.
    tutaj odsylam do punktu 2 - nie podoba mi sie taki styl zdjec i juz. wedlug mnie nie pokazuja nic konkretnie (mowie o kaczkach - widac,ze brakuje dluzszego szkla i zostaje pusta przestrzen psujaca kompozycje).
    niektore wygladaja na zdjecia typu: 'o ladne ! pykne se!'

i tyle..
    nie ma sie co obrazac czy zalamywac, tylko focic i jeszcze raz focic

EDIT: zapomnialem napisac o braku ostrosci, ktory wskazala Wspoltowarzyszka w pstrykaniu i zgadzam sie z ta opinia rowniez
    Ostatnio edytowane przez nastier ; 16-01-2006 o 22:35
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemina
    Acha - zmień może tytuł, albo wystaw gdzieś te zdjęcia z Paryża, bo wchodzę na link oczekując zdjęć z Paryża, a tam kaczki... Niedługo będę się bała konserwę otworzyć.

Pisałem do Admina o zmianę tytułu, do tej pory cisza...
    No, teraz to dziękuję za krytykę. Tego właśnie chciałem Poprawię te zdjęcia, przejdę się jeszcze raz i popracuje nad ostrościa. A co do kaczek, w moich stronach to rzadkość. Zdjęcie robiłem przed 16 i światła zaczęło brakować aby dać odpowiednio długi czas...

Praktyka czyni mistrza...raz jeszcze za wytknięcie błędów.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    Pisałem do Admina o zmianę tytułu, do tej pory cisza...
    Eee, to chyba nie do mnie ;-) Poprawione.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów