mnie sie srednio te zdjecia podobaja. kadry jakies przypadkowe i nieprzemyslane chyba.
miales piekna pogode i imho mozna bylo dluzej pomarznac, ale zastanowic sie nad tym, co pstrykasz![]()
mnie sie srednio te zdjecia podobaja. kadry jakies przypadkowe i nieprzemyslane chyba.
miales piekna pogode i imho mozna bylo dluzej pomarznac, ale zastanowic sie nad tym, co pstrykasz![]()
Zamieszczone przez nastier
No to kto chce wbić kolejnego gwoździa w moją fotograficzną trumnę? Czekam na uwagi...
Kaczki - w zasadzie nieostre i moim zdaniem nieciekawe - z serii o kaczkach najbardziej mi się podoba ostatnie, ale te plamy (chuchałeś?) przeszkadzają w odbiorze tego zdjęcia. Może ze względu na te zachuchania wycięłabym bardziej.
Jeśli chodzi o pozostałe, to podoba mi się trzecie od góry (619), 4-te(621) (gdyby to te dwa biedne listki były ostre, to może efekt byłby ciekawszy), 7(635),8(636) - powtarzają się - może lepiej jakbyś wybrał jedno z nich. Na 635 dodatkowo mnie rozprasza ten kawałek innej gałązki na dole. 539 - obcięte wierzchołki drzew, a w zasadzie, to miało być zdjęcie drogi, czy drzew? Jeśli drzew, to może lepiej by było to zdjęcie w pionie zrobić...
To by było na tyle mojego zdania 8) Może nie jest zbyt profesjonalne i techniczne, ale jest moje.
Acha - zmień może tytuł, albo wystaw gdzieś te zdjęcia z Paryża, bo wchodzę na link oczekując zdjęć z Paryża, a tam kaczki... Niedługo będę się bała konserwę otworzyć.![]()
jakie gwozdzie? spokojnie...Zamieszczone przez mruczek
po pierwsze, jezeli wystawiasz zdjecia do publicznego wgladu, to licz sie z ewentualna krytyka.
2 - zdjecia nie podobaja sie MNIE osobiscie. dla kogos innego moga byc bardzo dobre.
3 - co do popelnianych bledow, bo takowe mam wskazac.
tutaj odsylam do punktu 2 - nie podoba mi sie taki styl zdjec i juz. wedlug mnie nie pokazuja nic konkretnie (mowie o kaczkach - widac,ze brakuje dluzszego szkla i zostaje pusta przestrzen psujaca kompozycje).
niektore wygladaja na zdjecia typu: 'o ladne ! pykne se!'
i tyle..
nie ma sie co obrazac czy zalamywac, tylko focic i jeszcze raz focic
EDIT: zapomnialem napisac o braku ostrosci, ktory wskazala Wspoltowarzyszka w pstrykaniu i zgadzam sie z ta opinia rowniez![]()
Ostatnio edytowane przez nastier ; 16-01-2006 o 22:35
Zamieszczone przez lemina
Pisałem do Admina o zmianę tytułu, do tej pory cisza...
No, teraz to dziękuję za krytykę. Tego właśnie chciałemPoprawię te zdjęcia, przejdę się jeszcze raz i popracuje nad ostrościa. A co do kaczek, w moich stronach to rzadkość. Zdjęcie robiłem przed 16 i światła zaczęło brakować aby dać odpowiednio długi czas...
Praktyka czyni mistrza...raz jeszcze za wytknięcie błędów.
Eee, to chyba nie do mnie ;-) Poprawione.Zamieszczone przez mruczek