Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: Yoł, jestem w kropce ...

Zablokowany

Domyślnie

zawężając wypopwiedz, z ojcem praktycznie nie rozmawiam i nie chce z nim rozmawiac, to dlaczego to juz moja prywatna sprawa, pisalem na pocżatku ze rodzice są po rozwodzie, więc tak super mieciu z niego nie musi być.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hefajstoss Zobacz posta
    zawężając wypopwiedz, z ojcem praktycznie nie rozmawiam i nie chce z nim rozmawiac, to dlaczego to juz moja prywatna sprawa, pisalem na pocżatku ze rodzice są po rozwodzie, więc tak super mieciu z niego nie musi być.
    Szkoda w tkim razie, że nie oddał tego "badziewia" komuś, kto wypowiada się o Nim w cieplejszych słowach.
    Znikam stąd bo nadal mi to śmierdzi prowokacją :-?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widzisz ... z Ojcem nie chcesz rozmawiać (nie moja sprawa) a dupę chcesz innym zawracać. Nie znasz się na niczym a już nosem kręcisz: że stary, że odrapany, że tani. Nie masz chęci stulić uszu po sobie gdy dają Ci rady i posłuchać a chcesz się nauczyć? Jest na to metoda ... ucz się sam. W przeciwnym przypadku trochę pokory nie zaszkodzi ... może ktoś pomoże, wytłumaczy, poświęci swój czas na to żeby ci pomóc.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Nie dziw sie.
    Dostałeś aparat do którego większość na tym forum wzdycha, obiektyw 85mm który jest podstawą w portrecie, 50mm które choć jest tanie to jednak dużo osób kupuje ze względu na niezłe właściwości. Co do obiektywów sigmy, cokolwiek to jest może posłużyć do nauki.
    Same obiektywy Canona i puszka to będzie między 5do 6 tyś. nie liczę obiektywów sigmy i ty mówisz że ojciec daje ci badziew?
    W sumie dostałeś sprzęt o którym niektórzy mogą tylko pomażyć, dlatego nie dziw się że biorą Ciebie za trolla który podpuszcza innych na tym forum.
    zaraz zaraz , czyli fakt ze dostałem sprzęt to jest ten czynnik który spowodował to że dostałem takie wypowiedzi? Znaczy się że gdybym skłamał i napisał że pracowałem na ten aparat 5 lat na plantacji ryżu w chinach i nic nie jadłem i piłem roza wodą i ryzem to byłbym odebrany jako super hero tego forum? bo nie kumam? nie mozna sprzetu juz dostać i zaptyać? trzeba na niego zapracować własnymi rękami , wtedy jest sie lepszym fotografem i nie jest trollem? bo nie rozumiem, mam chęć i zamiar uczyć się fotografi ( juz oczywiscie pwooli czytam i przyswajam to co wczesniej ludzie pisali) ale to żę dostałem aparat i obiektywy czyni ze mnie złego i niedobrego człowieka? czy wy nigdy niczego nie dostaliście? wiele rzeczy na tym swiecie jest pewnie niesprawiedliwych, niektórzy napisza że papież niemiec z hitler jugen inni ze czarny prezyden usa, ale cóż swoją złośc najlepiej wyładować na pełnym zapału i energii użytkowniku który sprzęt poprostu dostał.
    Widzę że jednak popłaca się kłamać bo dzięki temu ludzie są dla nas milsi...

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Yoł ziomale , jestem tutaj świeży więc nie dymcie sie odrazu.
    Po pierwsze. Nigdy prze nigdy żadne z nas nie było dla Ciebie ziomalem. Potrafisz jeszcze bezczelnie wyrzucać kolegom, że się czepiają bez powodu. Przecież od razu po takim poście widać z kim się ma do czynienia.
    Gdyby chociaż Ci przez myśl przeszło wklepanie do wujka google "Canon 5D test" - to już daje dużo informacji o posiadanym sprzęcie. Dacie produkcji czy Bóg wie czego Ci tam jeszcze potrzeba.

Drugą sprawą jest to, że w języku polskim występują przecinki, kropki. Zdania zaczyna się z dużej litery. Ty natomiast lecisz jak po nitce, prosto i bez przecinków.
    chciałbym robić takie super zdjecia jak wy ale chyba mam za słaby sprzęt, kompletnie nie zna msie na niczym, czytam i czytam forum ale ja nie moge nic zrozumieć (taty nie zapytam bo jest po rozwodzie z mamą i za duzo nie gadamy
    Jeżeli mój własny ojciec zarabiał na fotografii i do tego dałby mi aparat do ręki - to oznacza, że tworzy sytuację abyś do niego zagadał.

Skoro nie jesteś w stanie nauczyć się niczego z podanych tutaj przez moich miłych kolegów informacji, to czas zagadać do osoby bliskiej.
    Na pewno da Ci to o wiele więcej niżeli "PYSKOWANIE" i "FILOZOFOWANIE" na forum fotograficznym. Jeżeli jednak nie pójdziesz za tym przeczuciem, to w prostej linii można Cię objąć nazwą "TROLLA" Ten wyraz też znajdziesz u cioci wiki.

jak zobaczylem ze ta 50 kosztuje 400 zł to sie troche zdenerwowałem bo tata kupuje obiektywy jakies starsznie drogie kiedys widzialem jakis za 8 tys
    No i? Ty się żalisz czy chwalisz? Bo coś widzę u Ciebie zainteresowanie fotografią z czysto "lansiarskiej strony" Czego się spodziewałeś, że ojciec wręczy Ci do ręki korpus z wysokiej półki i szkło za 8k zł? Sam natomiast wybierze się w plener z samym korpusem? Może uważa:
    - że czas znaleźć Tobie jakieś hobby.
    - że będzie wam ze sobą bliżej,
    - że złapiesz tego samego "bakcyla" i razem będziecie wychodzić na plenery
    No i chodzi mu może o to, że zasłużysz na lepsze szkło?

bo nie chce wyjść na cieniasa jak zaprosze dziewczyne zeby jej foty zrobic
    Moja dziewczyna potrafi mi tylko przygadać jak jej ręce ucinam na zdjęciach

Nie wierzę żeby jakakolwiek dziewczyna uznała laika za cieniasa. Jedynie, że jej nagadałeś jakim to fotografem jesteś.

Obejrzałem twój temat ze zdjęciami i muszę przyznać że jak na poziom tego forum użytkowników tutaj to naprawde jesteś mocno wyszczekany do użytkowników którzy mało wiedzą , tak jak ja, może to jakiś kompleks?
    Dziwi mnie jeszcze jedno. Jakim cudem potrafisz oceniać czyjeś zdjęcia skoro się nie znasz. Słowo krytyki możesz umieścić w stosownym dziale. Autor natomiast nie wstawia tutaj zdjęć dla szpanu tylko po to aby pokazać co i jak mu wyszło lub nie wyszło. Ja sam trzymam się zasady, że moje zdjęcia dysku twardego nie opuszczą dopóki "pewna komisja" nie stwierdzi, że się nadają.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ojciec to przykład, może być kolega.
    Ale musisz zrozumieć jedno, aparaty różnią się menu, przyciskami itp...
    Nawet ten co posiada 5D nie będzie w stanie udzielić rad po których staniesz się doświadczonym fotografem. Nauka polega na fotografowaniu czegokolwiek i tylko w ten sposób można czegoś nauczyć się.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Po pierwsze. Nigdy prze nigdy żadne z nas nie było dla Ciebie ziomalem. Potrafisz jeszcze bezczelnie wyrzucać kolegom, że się czepiają bez powodu. Przecież od razu po takim poście widać z kim się ma do czynienia.
    Gdyby chociaż Ci przez myśl przeszło wklepanie do wujka google "Canon 5D test" - to już daje dużo informacji o posiadanym sprzęcie. Dacie produkcji czy Bóg wie czego Ci tam jeszcze potrzeba.
    jezeli nazywanie kogoś ziomalem synonim ziomka czyli bardzo stare polskie słowo obrazilo kogos to przepraszam

Drugą sprawą jest to, że w języku polskim występują przecinki, kropki. Zdania zaczyna się z dużej litery. Ty natomiast lecisz jak po nitce, prosto i bez przecinków.
    Jeżeli brak znaków interpunkcyjnych i dużych liter powoduje u ciebie niezrozumienie pisanego przezemnie tekstu oraz całego tematu to słabo.

Jeżeli mój własny ojciec zarabiał na fotografii i do tego dałby mi aparat do ręki - to oznacza, że tworzy sytuację abyś do niego zagadał.
    twój ojceic nie jest moim ojcem , wiecej nie musze tłumaczyć

Skoro nie jesteś w stanie nauczyć się niczego z podanych tutaj przez moich miłych kolegów informacji, to czas zagadać do osoby bliskiej.
    Na pewno da Ci to o wiele więcej niżeli "PYSKOWANIE" i "FILOZOFOWANIE" na forum fotograficznym. Jeżeli jednak nie pójdziesz za tym przeczuciem, to w prostej linii można Cię objąć nazwą "TROLLA" Ten wyraz też znajdziesz u cioci wiki.
    Temat założony dziś wieczorem, czy od tego czasu powinienem jużwszystko wiedzieć?Najwyraźniej z twojej wypowiedzi wynika że tak

No i? Ty się żalisz czy chwalisz? Bo coś widzę u Ciebie zainteresowanie fotografią z czysto "lansiarskiej strony" Czego się spodziewałeś, że ojciec wręczy Ci do ręki korpus z wysokiej półki i szkło za 8k zł? Sam natomiast wybierze się w plener z samym korpusem? Może uważa:
    - że czas znaleźć Tobie jakieś hobby.
    - że będzie wam ze sobą bliżej,
    - że złapiesz tego samego "bakcyla" i razem będziecie wychodzić na plenery
    No i chodzi mu może o to, że zasłużysz na lepsze szkło?
    zajmuje się mechaniką samochodową, pomagam przygotować znajomemu auto do zawodów kjs oraz drugie do drift(tak jestem w zawodówce w mechaniku ale to nie oznacza że jestem głupi i nie mam planów zrobić matury), to jedna z moich pasji a fotografią chcialby msie zająć również bo , czemu nie? Co do ojca prosze nie wracajmy i nie nawiązujmy prosze.

Nie wierzę żeby jakakolwiek dziewczyna uznała laika za cieniasa. Jedynie, że jej nagadałeś jakim to fotografem jesteś.
    nic takiego jej nie powiedzialem

Dziwi mnie jeszcze jedno. Jakim cudem potrafisz oceniać czyjeś zdjęcia skoro się nie znasz. Słowo krytyki możesz umieścić w stosownym dziale. Autor natomiast nie wstawia tutaj zdjęć dla szpanu tylko po to aby pokazać co i jak mu wyszło lub nie wyszło. Ja sam trzymam się zasady, że moje zdjęcia dysku twardego nie opuszczą dopóki "pewna komisja" nie stwierdzi, że się nadają.
    hmmm podam ci prosty przykład, kiedy oglądam mecz manchester vs barcelona to poziom gry jest tak wysoki że chciałbym kibicować obu drużynom, kiedy ogladam mecz polskiej reprezentacji szukam lepszego kanału w tv, nie musze bycznawcą i profesjonalistą w pilce nożnej , nie musze nawet znać nazw zespołów ale ogladajac dobryy słaby skład jestem w stanie stwierdzić który mi siębardziej podoba, chyba mam racje ?

Tak na zakończenie polecam teżprzeczytaćcaly temat, wiem że to trochę stron ale wiele odpowiedzi znajduje się w nim wyjaśniajacy moje wypowiedzi i tłumaczący pewne rzeczy

Domyślnie Hey

Nie przejmuj się tymi ludźmi z forum, niektórzy myślą że pozjadali własne mózgi i są PRO.

Tak do postu o aparacie i sprzęcie :
    Canon 5D - świetna maszyna niejeden z w/w ludzi chciałby go mieć
    85mm F1,8 zarąbisty obiektyw w połączenie z 5d (typowy obiektyw do portretów)
    50mm f1,8 świetny obiektyw, może ma niską cenę ale jak na początek bardzo dobra stałka dla ciebie (stałka- stałoogniskowy obiektyw)
    tej sigmy nie znam ale ma szeroki kąt

Generalnie otrzymałeś zestawik, który niejeden z tych ludzi chciałby mieć, a że patałachy są zazdrośni to inna sprawa.

Teraz jedynie pozostaje ci masa treningów, nocki nieprzespane , praca nad obróbką, a kiedyś przyjdzie czas(jeśli stwierdzisz że to dla ciebie) że pokażesz ojcu, że mimo iż twoje szkiełka (czyt. obiektywy) nie są po 8tys. zł to i tak z tego wyciągasz co najlepsze.

Na początek polecam ci lekturę:
    http://www.fotografia.kopernet.org/
    wszystko co można wiedzieć o sprawach technicznych.
    Później rozjerzyj się za książkami autora : Scott Kelby. Fajnie piszę w sam raz dla początkujących.
    Po wyżej wymienionych lekturach już sam stwierdzisz co chcesz robić.
    Mogę się założyć, że jak cię zacznie to kręcić to będziesz pstykał foty wszystkiemy co możliwe.
    Po jakimś 1 roku może 2, zaczniesz wyrabiać własny styl. Będziesz w stanie określić co zamierzasz fotografować i w którą stronę pojdziesz.
    Równie dobrze może cię to zniechęcić i przestaniesz focić. Tak czy owak wszystko zależy od ciebie i twojego samo zaparcia.
    Pierwsze foty nie będą fajne, spotkasz się z ogromnymi kopami w d..e w sensie słowa krytyki.
    Najważniejsze to nie poddawać się i robić to co się lubi.
    Pozdrawiam Łukasz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przepraszam wszystkich za niektóre słowa użyte - trzeba młodego podnieść na duchu a nie zaraz krytykować.
    Ostatnio edytowane przez lukeandro ; 22-11-2010 o 01:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Hefajstos, zaczynasz swoją bytnośc na forum od zachowania uważanego za "brak dobrego wychowania". Za chwileczkę nie będzie w tym wątku nikogo, kto miałby ochote Ci odpowiedzieć. Zostaniesz sam, ze swoim problemem. A chyba nie tego chcesz...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Hefajstos, zaczynasz swoją bytnośc na forum od zachowania uważanego za "brak dobrego wychowania". Za chwileczkę nie będzie w tym wątku nikogo, kto miałby ochote Ci odpowiedzieć. Zostaniesz sam, ze swoim problemem. A chyba nie tego chcesz...
    oczywiscie ze nie ale skoro pierwsze odpowiedzi to były przysłowiowe lewe proste w twarz to dlaczego mam stać i dalej obrywać ?

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów