Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
Nie dziw sie.
Dostałeś aparat do którego większość na tym forum wzdycha, obiektyw 85mm który jest podstawą w portrecie, 50mm które choć jest tanie to jednak dużo osób kupuje ze względu na niezłe właściwości. Co do obiektywów sigmy, cokolwiek to jest może posłużyć do nauki.
Same obiektywy Canona i puszka to będzie między 5do 6 tyś. nie liczę obiektywów sigmy i ty mówisz że ojciec daje ci badziew?
W sumie dostałeś sprzęt o którym niektórzy mogą tylko pomażyć, dlatego nie dziw się że biorą Ciebie za trolla który podpuszcza innych na tym forum.
zaraz zaraz , czyli fakt ze dostałem sprzęt to jest ten czynnik który spowodował to że dostałem takie wypowiedzi? Znaczy się że gdybym skłamał i napisał że pracowałem na ten aparat 5 lat na plantacji ryżu w chinach i nic nie jadłem i piłem roza wodą i ryzem to byłbym odebrany jako super hero tego forum? bo nie kumam? nie mozna sprzetu juz dostać i zaptyać? trzeba na niego zapracować własnymi rękami , wtedy jest sie lepszym fotografem i nie jest trollem? bo nie rozumiem, mam chęć i zamiar uczyć się fotografi ( juz oczywiscie pwooli czytam i przyswajam to co wczesniej ludzie pisali) ale to żę dostałem aparat i obiektywy czyni ze mnie złego i niedobrego człowieka? czy wy nigdy niczego nie dostaliście? wiele rzeczy na tym swiecie jest pewnie niesprawiedliwych, niektórzy napisza że papież niemiec z hitler jugen inni ze czarny prezyden usa, ale cóż swoją złośc najlepiej wyładować na pełnym zapału i energii użytkowniku który sprzęt poprostu dostał.
Widzę że jednak popłaca się kłamać bo dzięki temu ludzie są dla nas milsi...