Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 103

Wątek: Yoł, jestem w kropce ...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hefajstoss Zobacz posta
    twój też wniósł masę nowych informacji do mojego tematu, dzięki niemu otworzyły mi się wrota możliwosci fotograficznych a twoje wszeobecna wiedza wskazała mi drogę którą powinienem kroczyć
    Jeśli Twój pierwszy post to nie żart, to najpierw musisz przeczytać kilka książek. Dopiero, kiedy zrozumiesz co to jest: Ogniskowa, przysłona, ekspozycja weź instrukcję aparatu do ręki. Jak już ją przeczytasz, to idź pogadać z ojcem. A potem weź się za zdjęcia. Dopiero na samym końcu, zadawaj pytania na forum.
    Swoją drogą, masz fajnego starego, że Ci dał taki obdrapany aparat...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

a może jest ktoś z Kałuszyn albo bywa w nich to można by się umówić kiedyś żeby mi opowiedzieć o tym wszystkim napewno było by łatwiej?

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

a może jest ktoś z Kałuszyn albo bywa w nich to można by się umówić kiedyś żeby mi opowiedzieć o tym wszystkim napewno było by łatwiej?
    Z tego co piszesz wynika że nie traktujesz tego jako hobby tylko umówiłeś się z koleżanką na zdjęcia bo powiedziałeś że robisz też zdjęcia jak ojciec. Teraz żeby nie było ci głupio próbujesz za wszelką cenę przyswoić sobie jakieś min i nie przyjmujesz do wiadomości że na to potrzeba czasu i praktyki.
    Pewnie po jakimś niedługim czasie zostawisz to bo stwierdzisz że to za ciężkie.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Proponuję nie tracić czasu na takie posty i zabrać się za czytanie.
    Link do wyszukiwarki podałem wcześniej.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Z tego co piszesz wynika że nie traktujesz tego jako hobby tylko umówiłeś się z koleżanką na zdjęcia bo powiedziałeś że robisz też zdjęcia jak ojciec. Teraz żeby nie było ci głupio próbujesz za wszelką cenę przyswoić sobie jakieś min i nie przyjmujesz do wiadomości że na to potrzeba czasu i praktyki.
    Pewnie po jakimś niedługim czasie zostawisz to bo stwierdzisz że to za ciężkie.
    to moja dziewczyna a nie koleżanka, i nie napisałem że chce jej te zdjecia zrobić za 2 dni, tylko jak już bede umiał co nieco, a to czy naucze się tego "co nieco" w miesiąc czy w rok to juz odemnie chyba zależy?

po czym wnioskujesz że zostawie to?dlaczego uważasz że dla mnie może być to za ciężkie? czy znamy się z prywatnego życia abyś oceniał mnie i moje zaangażowanie ? jeżeli ty wnioskujesz po moich słowach że jestem głupim dzieckiem które jest niecierpliwie i tupie nóżką w momencie gdy coś niewychodzi to sorry ale mylisz sie bardzo mocno.
    Zgodnie z twoją teorią oceniając po wypowiedziach a nie po długotrwałym kontacie z osobą mogę domyślać się że jesteś dość apodytktyczną osobą która widzi siebie na szczycie tej góry zwanej "misztrzunio" , w domu pewnie też najlepsze kanapki robisz ty , tylko ty umiesz zagotować wodę i najlepiej zawiązujesz buty? Obejrzałem twój temat ze zdjęciami i muszę przyznać że jak na poziom tego forum użytkowników tutaj to naprawde jesteś mocno wyszczekany do użytkowników którzy mało wiedzą , tak jak ja, może to jakiś kompleks?

Miasto

Domyślnie

to moja dziewczyna a nie koleżanka, i nie napisałem że chce jej te zdjecia zrobić za 2 dni, tylko jak już bede umiał co nieco, a to czy naucze się tego "co nieco" w miesiąc czy w rok to juz odemnie chyba zależy?

po czym wnioskujesz że zostawie to?dlaczego uważasz że dla mnie może być to za ciężkie? czy znamy się z prywatnego życia abyś oceniał mnie i moje zaangażowanie ? jeżeli ty wnioskujesz po moich słowach że jestem głupim dzieckiem które jest niecierpliwie i tupie nóżką w momencie gdy coś niewychodzi to sorry ale mylisz sie bardzo mocno.
    Zgodnie z twoją teorią oceniając po wypowiedziach a nie po długotrwałym kontacie z osobą mogę domyślać się że jesteś dość apodytktyczną osobą która widzi siebie na szczycie tej góry zwanej "misztrzunio" , w domu pewnie też najlepsze kanapki robisz ty , tylko ty umiesz zagotować wodę i najlepiej zawiązujesz buty? Obejrzałem twój temat ze zdjęciami i muszę przyznać że jak na poziom tego forum użytkowników tutaj to naprawde jesteś mocno wyszczekany do użytkowników którzy mało wiedzą , tak jak ja, może to jakiś kompleks?

Tak się składa że wiem jakie zdjęcia robię i wiem ile mi brakuje.

Skoro ludzie z forum piszą że nauka praktyka i jeszcze raz praktyka a ty czy nie ma szybszej drogi to można przypuścić że twoje zaangażowanie wynosi tyle co nic.
    Brak ci elementarnej wiedzy a pyskujesz do każdego jakbyś był najważniejszy. Otóż nie jesteś.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta

Skoro ludzie z forum piszą że nauka praktyka i jeszcze raz praktyka a ty czy nie ma szybszej drogi to można przypuścić że twoje zaangażowanie wynosi tyle co nic.
    Brak ci elementarnej wiedzy a pyskujesz do każdego jakbyś był najważniejszy. Otóż nie jesteś.
    czy ty chodzisz do pracy? i nie mowisz sobie "kurde ale fajnie bylo by szybciej dostać podwyzkę" , czy to oznacza że twój zapał do pracy jest marny i że jeseś złym pracownikiem? co złego jest chęci przyswojenia wiedzy szybko?

Co do pyskowania do nikogo nie pyskuje, na wstępie dostałem 5 wiadomosci w temacie w których od razu zostałem posądzony o jakiegos trolla , którym nawet niewiem kto jest... (a mówią że to ja niezrozumiałemy językiem pisze) może posiadając większą wiedze zamiast smiać się i pokazywać co nie tak pokaż co robic TAK żeby było dobrze?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Ale przecież rady już dostałeś - lepszych nie będzie., więc na co czekasz?
    A szybko - to trzeba pchły łapać
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Miasto

Domyślnie

Tak jak pisałeś nie wiem jaki jesteś w życiu prywatnym. Oceniać można jedynie po tym co się tu pisze.
    Sądzę że nikt nikogo nie chce obrażać ani nawet nie ma takiego zamiaru.
    Jeśli już ktoś ma coś do innego użytkowania to zawsze są wiadomości prywatne.

Wracając do sprawy.
    Fotografia to bardzo wymagające hobby. Wymaga wielu ćwiczeń. To że ktoś pokaże jak ustawić aparat co się z czym je to jeszcze nic. Kadrowanie, ekspozycja itd itp Tu się zaczynają schody.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Nie dziw sie.
    Dostałeś aparat do którego większość na tym forum wzdycha, obiektyw 85mm który jest podstawą w portrecie, 50mm które choć jest tanie to jednak dużo osób kupuje ze względu na niezłe właściwości. Co do obiektywów sigmy, cokolwiek to jest może posłużyć do nauki.
    Same obiektywy Canona i puszka to będzie między 5do 6 tyś. nie liczę obiektywów sigmy i ty mówisz że ojciec daje ci badziew?
    W sumie dostałeś sprzęt o którym niektórzy mogą tylko pomażyć, dlatego nie dziw się że biorą Ciebie za trolla który podpuszcza innych na tym forum.

Moja rada, jak chcesz się szybko nauczyć, musisz poprosic kogoś kto umie pracować na takim sprzęcie (choćby twojego tate) i poprosic o poświęcenie paru godzin na wytłumaczenie zasad obsługi aparatu, robienia zdjęć. Dobry byłby plenerek nawet z dziewczyną, gdzie mógłbyś poćwiczyć pod czyimś kierunkiem.

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów