Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 550d, zanieczyszczenie pod ekranikiem?

dragonik
    Guest

Domyślnie Canon 550d, zanieczyszczenie pod ekranikiem?

Witam,
    posiadam aparat Canon 550d i mam pytanie co to może być:

(zdjęcie w dużym powiększeniu i zrobione obiektywem makro)

zdjęcie całego aparatu z strzałką oznaczająca miejsce zanieczyszczenia

I teraz opis: samo zanieczyszczenie nie jest namacalne na ekranie, zdjęcia wychodzą ok. Aparat trzymany w domu, na statywie, nie narażony na żadne temperatury, wilgotności itp. Folia na wyświetlaczu od momentu odpakowania z pudełka.

Czy ktoś się spotkał z takim czymś, jeżeli to jest nawet coś pod ekranem to jak to się tam znalazło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dragonik Zobacz posta
    Czy ktoś się spotkał z takim czymś, jeżeli to jest nawet coś pod ekranem to jak to się tam znalazło?
    Najprawdopodobniej w czasie składania puszki w fabryce.
    Staraj się zapomnieć o tym i pstrykaj fotki, a jak dokucza, że nie możesz spać w nocy to po prostu wyczyść.;-)
    EOS

Coś już napisał

Domyślnie

Dostał się tam jakiś paproch (albo pajączek?). Możesz rozbierać i czyścić (pożegnaj gwarancję), możesz też oddać do czyszczenia w serwisie ale najlepiej jak sprawę zignorujesz. Jeżeli wszystko inne działa ok, rób zdjęcia i nie zwracaj uwagi na tego paprocha. Na odbitce tego nie będzie także możesz zacisnąć zęby i nie mieć problemu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

hmm wyglada to jak jakas AMEBA zyjaca w DSLR

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Gdzieś czytałem o robakach wchodzących pomiędzy warstwy ekranów lcd - i z tego co pamiętam to niestety tego wyciągnąć się nie dało.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.youtube.com/watch?v=nyE9nEQNFnQ
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a jednak się da wyciągnąć - tylko roboty sporo - jest wątek na elektrodzie :]
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 23-11-2010 o 11:51 Powód: Automerged Doublepost
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tak, u mnie jak bylem na wakacjach tez lazil po ekranie jakis maszynista, ale gdzies sobie poszedl i juz nie wrocil. Pewnie zdechl. Dobrze ze nie na ekranie
    Ale u Ciebie wyglada to na martwe. Orzywic, przegnac z ekranu i nich zdycha gdzies indziej.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim zdaniem to azjatycki łupież który sfrunął z małej, żółtej główki w trakcie montażu aparatu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony

Domyślnie

Ty masz jednego boba. Ja kupiłem nówkę 50d i mam kilka kropek kurzu w jednym z rogów co dokładnie widać. Mam gwarancję i na żytniej powiedzieli, że bez problemu wyczyszczą ale na razie mi się nie spieszy - nie mam ochoty żeby rozkręcali mi sprzęt ale pewnie przed końcem gwarancji oddam. Żyjemy w czasach masówki - smutna rzeczywistość.

Domyślnie

Nie ma potrzeby rozkręcania body, cały zabieg nie powinien potrwać więcej niż 10 minut, ściągasz szybkę osłaniającą lcd, czyścisz i zakładasz.;-)
    EOS

Uzależniony

Domyślnie

Nie sądzę żeby można było się tam dostać bez rozkręcania ale może się mylę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów