Tak napisałem że nie wykorzystuję w pełni możliwości ale nie napisałem że nie są mi do niczego potrzebne. Po prostu jestem krytyczny w ocenie tego co robię. Jeśli coś nie jest najwyższej klasy to wiem, że mogłem to zrobić lepiej i dopóki nie będę sam z tego zadowolony to nawet jeśli inni będą mówić że jest super będę wiedział że to nie jest to co mogłem osiągnąć w daneych warunkach. Oglądając Twoje zdjęcia też uważam że nie umiesz wykorzystać potencjału sprzętu którego używasz ale z założenia nie krytykuje prac innych. Ty nie widziałeś żadnego mojego zdjęcia i od razu wysuwasz wniosek że jestem bogatym bubkiem który wydaje kasę na niepotrzebny mu sprzęt. Tak się składa że mam inne hobby które jest w stanie wchłąnąć każde pieniądze w niego włożone więc to nie ta droga. Sprzęt mam taki który jest mi potrzebny do realizacji tego co lubię. Nie mam 30 obiektywów które ważą tyle że nie jestem w stanie ich unieśćZamieszczone przez Arkan
mam te które uważam za przydatne i które wykorzystuję.
A co do działań powodowanych zazdrością oraz ocen wystawianych przez pseudo profi to niestety canon-board.info jest przepełniony takimi postami i obserwując fora dyskusyjne poświęcone całkiem innym tematom ale ulokowane w Polsce jest to chyba norma.
Nie jestem profi i nie będę (bo nawet jeśli robi się lepsze zdjęcia niż wielu profi ale nie uzyskuje z tego profitów to nie jest się profi), ale jestem zadowolony ze swoich zdjęć i to jest dla mnie najważniejsze. A więc jako amator mogę powiedzieć, że patrząc przez pryzmat cena/jakość nie żałuję swoich zakupów fotograficznych.
Kończąc chciałbym napisać, że wcale się nie dziwię twoim wypowiedziom bo jesteś jednym z głównych krzykaczy na tym forum którzy krytykują wszystko co nie zgadza się z jego wizją, chyba tytuł "forumowy mądrala" jest tutaj bardziej niż adekwatny...