Cytat Zamieszczone przez Arkan
:

Zastanów się nad tym co sam napisałeś. Z jednej strony piszesz, że kupiłeś za grube tysiące PLN szkła, które Ci nie są do niczego potrzebne, bo nie jesteś w stanie wykorzytać ich potencjału, a z drugiej strony zarzucasz innym działanie powodowane zazdrością. Mam takiego kolegę, który jest jest najgorszym ze znanych mi kierowców (aczkolwiek jest zamożnym człowiekiem). Kupuje sobie szybkie sportowe samochody, które notorycznie rozbija. Kiedy mu ostatnio zasugerowałem, że jest do **** kierowcą i, że może by kupił sobie dla odmiany jakiegoś pancernego turbo dizla, to powiedział, że po prostu mu zazdroszczę wózków ktorymi jeździ. No more comments.
Tak napisałem że nie wykorzystuję w pełni możliwości ale nie napisałem że nie są mi do niczego potrzebne. Po prostu jestem krytyczny w ocenie tego co robię. Jeśli coś nie jest najwyższej klasy to wiem, że mogłem to zrobić lepiej i dopóki nie będę sam z tego zadowolony to nawet jeśli inni będą mówić że jest super będę wiedział że to nie jest to co mogłem osiągnąć w daneych warunkach. Oglądając Twoje zdjęcia też uważam że nie umiesz wykorzystać potencjału sprzętu którego używasz ale z założenia nie krytykuje prac innych. Ty nie widziałeś żadnego mojego zdjęcia i od razu wysuwasz wniosek że jestem bogatym bubkiem który wydaje kasę na niepotrzebny mu sprzęt. Tak się składa że mam inne hobby które jest w stanie wchłąnąć każde pieniądze w niego włożone więc to nie ta droga. Sprzęt mam taki który jest mi potrzebny do realizacji tego co lubię. Nie mam 30 obiektywów które ważą tyle że nie jestem w stanie ich unieść mam te które uważam za przydatne i które wykorzystuję.

A co do działań powodowanych zazdrością oraz ocen wystawianych przez pseudo profi to niestety canon-board.info jest przepełniony takimi postami i obserwując fora dyskusyjne poświęcone całkiem innym tematom ale ulokowane w Polsce jest to chyba norma.

Nie jestem profi i nie będę (bo nawet jeśli robi się lepsze zdjęcia niż wielu profi ale nie uzyskuje z tego profitów to nie jest się profi), ale jestem zadowolony ze swoich zdjęć i to jest dla mnie najważniejsze. A więc jako amator mogę powiedzieć, że patrząc przez pryzmat cena/jakość nie żałuję swoich zakupów fotograficznych.

Kończąc chciałbym napisać, że wcale się nie dziwię twoim wypowiedziom bo jesteś jednym z głównych krzykaczy na tym forum którzy krytykują wszystko co nie zgadza się z jego wizją, chyba tytuł "forumowy mądrala" jest tutaj bardziej niż adekwatny...