Mojego też. Jakbyś kiedyś spotkał przypadkiem moją żonę, to lepiej szybko wykręcaj numer na urazówkę..Zamieszczone przez Auwo
Mojego też. Jakbyś kiedyś spotkał przypadkiem moją żonę, to lepiej szybko wykręcaj numer na urazówkę..Zamieszczone przez Auwo
Jarek
Oczywiscie foty lux, sprzet nie z tej ziemi i za kosmiczna cene
Dla mnie niestety nigdy nieosiagalny.
Ja póki co "podniecam się" zakupionym niedawno (5 dni temu) EF 50mm f/1.8, czyli tzw. obowiązkowego obiektywu canoniera
![]()
N
Bo to widzisz już jest w kategoriach zboczenia.Zamieszczone przez orbital
Rzeczy, za które niektórzy są w stanie zapłacić 10x więcej niż kosztują porównywalne modele z niższych półek, najczęściej niewiele różnią się w "praniu" od zwych tańszych braci. Decydują detale, których zwykli ludzie najczęściej nie są w stanie wychwycić i nazwać.
Niestety skoro potrafię zauważyć walory 85/1.2 w porównaniu do 85/1.8, to już nie mogę bez niego robić zdjęć :grin: . Ja jestem w o tyle dobrej sytuacji, że zarabiam na fotografii. Czyli moja inwestycja oznacza, że i klienci na tym skorzystają.
Bo chyba nikogo nie musze przekonywać, że ten kawał szkła i metalu jest wart każdej wydanej na niego złotówki?
Jarek
No tak, faktycznie znacznie lepsza sytuacja no i wszyscy na tym skorzystają (jak to się mówi everybody's happyZamieszczone przez oskarkowy
).
Ja jako zwykły hobbysta-ciułacz raz że się musze jeszcze wiele nauczyć zanim wezme taki sprzęt do ręki i będę go umiał wykorzystać a dwa niestety fotografia nie jest moim sposobem zarabiania na życie.
Zresztą ja to robie cały czas gnioty a nie zdjęcia![]()
N
Tak samo jak nie ekscytują fotki testowe FF/BF robione na linijkachZamieszczone przez akustyk
Ja również z zapartym tchem czekam na rewelacyjne zdęcia reportażowe czy przyrodnicze - póki co podziwiam ostry mur![]()
no ba...Zamieszczone przez perlpa
"podoba mi sie ten mur... to na prawde ostry mur"
![]()
Dobre, że tez sam na to nie wpadłem :razz:Zamieszczone przez akustyk
ja sie tak zastanawiam czy by brata do ruskich nie sprzedac... moze by wystarczylo![]()
Jest wart, ale tylko dla wybranych - tzn. osób które zajmuja się zawodowo portetem w zastanym swietle, czy też fotografią ślubną. Dla tej grupy 85/1.2 jest wart nawet więcej niż wynosi jego cena. Dla całej reszty to wyrzucone pieniądze.Zamieszczone przez oskarkowy
Pentax K-5 II, Leica M9
Zamieszczone przez perlpa
OK, naprawde trudno was zadowolic. Gdy pokazalem jakies tam, ale
"normalne" zdjecie, to nie, bo nie ma nieba. Jak jest niebo, to nie,
bo cos tam. Wiec pokazuje cos co kazdemu powinno sie podobac -
cegly - i tez narzekania? ;-)