Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 140

Wątek: Canon 85 f1.2L na 5D - sample i zachwyty

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A ja nie :-(
    Znaczy, że na pl.rec.foto nie zaglądasz

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    pila, aparat, znaczki czy pokrywki od sloikow.. grunt to miec zajoba.. i mniejsza z tym na jakim punkcie
    Ja z wielką ostrożnością podchodziłbym do, za przeproszeniem, członków fanklubu pił mechanicznych... :-?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    A ja nie :-(
    Wszystko przed Tobą
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Ja z wielką ostrożnością podchodziłbym do, za przeproszeniem, członków fanklubu pił mechanicznych... :-?
    Te, masz coś do fanów pił mechanicznych?

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

a ja mam pytanie poza tematen a nie bede nowego watku zapylal...jak to jest z szczeloscia 5d?? same as 20d less then 1d czy jak?? kurde jestem mega slepy lub nieuwaznie czytam all...:/

Początki nałogu

Domyślnie

Czy nie lepszym pomyslem bylby 85/1,8- bardzo fajny optycznie, lekki, maly i znacznie tanszy? Nie jestem pewien ale chyba nie odbiegalby jakosciowo od kobyly 1,2. Pozostaje kwestia jasnosci 1 EV. No ale do focenia cegiel i czegos co przypomina fioletowe szklanki chyba 1,8 by wystarczylo. E tam 2,8 by wystarczylo spokojnie. Fajne posty, szczegolnie na pierwszej stronie. Dziekujemy, mielismy fajny dzien po lekturze. Pozdrawia was cala ekipa "2,8". Idziemy sie upic z rozpaczy.
    czesc.ch.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

O sprzet trzeba dbac, w szczegolnosci w realiach polskich zarobkow. Chyba pochlastalbym sie gdyby moj plastik fantastik 300D rozsypal sie, gdyz nie stac by mnie bylo na nowy. Ale nie chucham na niego, eksploatowany jest na okraglo, poocierany, poobijany po prostu robi sie zdjecia w kazdych warunkach i nie ma ze boli. Tylko wiem, ze kiedys moze tego chlopak nie wytrzymac (odpukac).

Wracajac do topicu o 85tce f1.2. Szklo faktycznie baja i zycze aby kazdego z nas bylo na takie cacka stac i nie byly jakims rarytasem i moznaby bylo czyscic krawatem, ba nawet dac dziecku do przypalania mrowek na sloncu .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Czy nie lepszym pomyslem bylby 85/1,8- bardzo fajny optycznie, lekki, maly i znacznie tanszy? Nie jestem pewien ale chyba nie odbiegalby jakosciowo od kobyly 1,2. Pozostaje kwestia jasnosci 1 EV. No ale do focenia cegiel i czegos co przypomina fioletowe szklanki chyba 1,8 by wystarczylo. E tam 2,8 by wystarczylo spokojnie. Fajne posty, szczegolnie na pierwszej stronie. Dziekujemy, mielismy fajny dzien po lekturze. Pozdrawia was cala ekipa "2,8". Idziemy sie upic z rozpaczy.
    czesc.ch.
    Widze, ze nikt nie widzi moich szklanek w tej samej perspektywie.
    Jasne, ze jest CA, toz to f1.2 i CA pojawia sie wokol bialych wypalonych
    blikow, dla mnie nic takiego, moge usunac w 5 minut. Dla mnie liczy sie
    oryginalny optyczny efekt, ktory zeby osiagnac w postprodukcji
    trzeba sie niezle nameczyc. Ale ewidentnie artystycznych oczu tu brak,
    sami programisci ;-)
    Temat sie tak czy inaczej rozmydlil i nie chodzi mi tu o jakosc szkla, wiec
    wracajac troche do zdjec i na pocieszenie, ze szklem f2.8 tez da sie
    zrobic ciekawe zdjecie, dwa z wczoraj: wschod i zachod slonca
    (drugie zdjecie zrobione przy f2.8 ).

Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 08-12-2005 o 02:22

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Ale genialne swiatlo chwyciles. Super masz te fotki. Wrzucilbys je lepiej do swojej galerii zamiast tu dawac.

Początki nałogu

Domyślnie

Snowboarder- na pewno szkielko jest bardzo zacne, pieknie zbudowane, zapewne komus tam potrzebne. Tylko do zwyklej pracy troszke za duze i za ciezkie. wyobrazam sobie zmiany takich szkiel, noszenie kilku podobnej jakosci itp. W naszych realiach poslugiwanie sie nimi jest absolutnie nieuzasadnione a niektore posciki w tym temacie sa super wesole i wydaja swiadectwo o swiadomosci fotograficznej autorow. Znajac 85/1,8 mysle, że sprawiac sie bedzie identycznie, jesli nie lepiej. No moze troche gorzej? Absolutnie jest to bez znaczenia w kazdej dziedzinie fotografii. Pozostaje kwestia na ile to 1 EV uratuje komu skore. Ktos kto kupuje takie szklo nie rusza sie bez solidnego statywu i nawet w miare dobrym swietle foci przy jego pomocy. Bardziej dynamicznie poruszajacy sie portrecista- w terenie- z uwagi na najkrotsza z mozliwych portretowa ogniskowa, bedzie musial zrezygnowac z 1,2. Nie tylko z powodu kiepskiej jakosci odwzorowania na pelnej dziurze ale z powodu papierowej glebi ostrosci. Jak mi napisal jeden z kolegow zasadnosc uzywania takich szkiel pozostaje jedynie taka, ze w wizjerze jest z nimi bardzo fajno i bardzo jasno. O tak! W tym wypadku sie zgadzam.
    Nie pamietam jak tam z najblizsza oglegloscia focenia w 85/1,2, ale w 85/1,8 nie bylo z tym ciekawie i uzyskanie naprawde ciasno skadrowanych portretow bylo niemozliwe. ogniskowa 85 wymusza napieranie na modela ( niektorzy tego nie lubia ) za to fajnie sie nim foci cale sylwetki, amerykanskie kadry itp.
    Sam osobiscie wole 135mm do klasycznego portretu- biustu, twarzy. Ale to kwestia bardzo umowna.
    czesc. ch.

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów