Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 140

Wątek: Canon 85 f1.2L na 5D - sample i zachwyty

Domyślnie

Ja jak i Muflon przesiadłem się na 1dmkIIn z 20D (tylt, że ja swoje 20d sprzedałem). Nie traktuję bynajmniej sprzętu tylko do testów - ten który mam bardzo pomógł mi zrealizować najważniejsze z moich potrzeb przy zawodowym wykorzystywaniu sprzętu. Fotki i sama z nim praca super - ale fotek nie pokazuję bo to gnioty tylko Ale hmmmm, może by tak jednak zrobić fotkę jakiegoś murku - nie, nie mam 85 mm 1,2 - Jak kupię to zrobię.
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    DarekSzu - a co to za lensa masz w podpisie 17-40/2.8 ;-)
    To szklo przyszlosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Jest wart, ale tylko dla wybranych - tzn. osób które zajmuja się zawodowo portetem w zastanym swietle, czy też fotografią ślubną. Dla tej grupy 85/1.2 jest wart nawet więcej niż wynosi jego cena. Dla całej reszty to wyrzucone pieniądze.

Swiete słowa kolego!

Domyślnie

O patrzcie - nawet nire wiedziałem, że mam takie świetne szkło ??? )))) Już zmieniam
    Analog i cyfra

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Jest wart, ale tylko dla wybranych - tzn. osób które zajmuja się zawodowo portetem w zastanym swietle, czy też fotografią ślubną. Dla tej grupy 85/1.2 jest wart nawet więcej niż wynosi jego cena. Dla całej reszty to wyrzucone pieniądze.
    A ja będę twierdził, że to są wyrzucone pieniądze również dla tych pierwszych!
    Gdzieś ostatnio czytałem wywiad z jakimś gościem, który miał przyjemność spotkać się z taką gwiazdą światowego portretu; nie pytajcie o kogo chodzi, nie pamiętam Tenże przy naszym rodaku chuchnął na przednią soczewkę w swoim obiektywie i następnie energicznie przetarł ją swoim krawatem Podobno trudno spotkać w życiu drogi, markowy obiektyw, tak bardzo pozbawiony warstw przeciwodblaskowych, jak szkło tego słynnego fotografika
    Ze swej strony dodam tylko, że mi też serce krwawiło, jak widziałem na koncercie Jarre'a kilka sztuk 1DMkII z podpiętymi EF600 f/4 leżące wprost na piachu, niczym kartofle :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ze swej strony dodam tylko, że mi też serce krwawiło, jak widziałem na koncercie Jarre'a kilka sztuk 1DMkII z podpiętymi EF600 f/4 leżące wprost na piachu, niczym kartofle :rolleyes:
    Eee tam, po powrocie wrzucą pod prysznic i będą błyszczały jak nowe

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Eee tam, po powrocie wrzucą pod prysznic i będą błyszczały jak nowe
    Do czasu :rolleyes:
    BTW, czy pamiętacie taką słynną kampanię reklamową Pentaxa, sprzed ca 30 lat? Polegała ona na tym, że w comiesięcznym numerze jakiegoś znanego magazynu pojawiało się zdjęcie korpusu Pentax'a LX (to taki odpowiednik jedynki Canona) jakiegoś słynnego fotografika, bez komentarza, a jedynie z jego imieniem i nazwiskiem. Boże, tak zniszczonych korpusów w życiu nigdy nie widziałem A one mimo tego działały, i to jak

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Do czasu :rolleyes:
    BTW, czy pamiętacie taką słynną kampanię reklamową Pentaxa, sprzed ca 30 lat? Polegała ona na tym, że w comiesięcznym numerze jakiegoś znanego magazynu pojawiało się zdjęcie korpusu Pentax'a LX (to taki odpowiednik jedynki Canona) jakiegoś słynnego fotografika, bez komentarza, a jedynie z jego imieniem i nazwiskiem. Boże, tak zniszczonych korpusów w życiu nigdy nie widziałem A one mimo tego działały, i to jak
    No i właśnie o to chodzi. Sprzęt profi nie jest po to żeby ładnie wyglądał tylko żeby dobrze i niezawodnie działał. Tylko my amatorzy (bez obrazy - pisze o sobie) tak picujemy swoje zabawki. Czy zawodowy drwal używający profesjonalnych pił pielęgnuje i czyści je z taką pieczołowitością? Ot takie porównanie

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Czy zawodowy drwal używający profesjonalnych pił pielęgnuje i czyści je z taką pieczołowitością? Ot takie porównanie
    A wyobrażasz sobie drwala testującego piłę na różnych gatunkach drewna, w różnych temperaturach i o różnych porach roku? I tylko tyle! Albo jeszcze lepiej, fan club użytkowników pił f-y Stihl vs. Makita?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    No i właśnie o to chodzi. Sprzęt profi nie jest po to żeby ładnie wyglądał tylko żeby dobrze i niezawodnie działał. Tylko my amatorzy (bez obrazy - pisze o sobie) tak picujemy swoje zabawki. Czy zawodowy drwal używający profesjonalnych pił pielęgnuje i czyści je z taką pieczołowitością? Ot takie porównanie
    Właśnie majster skończył układać mi terakotę w kuchni. Zapewniam Cię, że każdego dnia po zakończeniu roboty z jego narzędzi można jeść..
    Sam byłem zdziwiony pieczołowitością pucowania szpachelki za 5zł..
    Widać nie tylko my tak mamy.
    Jarek

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów