Cytat Zamieszczone przez Corwin
...A tak z innej beczki czy 600/4 IS też jest do ****? ...
Tak, jest do **** - to zdecydowanie najgorszy zoom szerokokątny jaki kiedykolwiek miałem w ręku

Cytat Zamieszczone przez Corwin
Jesteście po prostu przykładem tradycyjnej polskiej mentalności. Jeśli ja tego nie mam i w tej chwili mnie na to nie stać to należy to skrytykować i wszystkich którzy mieliby ochotę to posiadać odwieść za wszelką cenę od tego pomysłu...<cut>..Ja w swojej kolekcji (taki onanizm sprzętowy) mam te uwielbiane szkła i co z tego? Skoro nie jestem tak dobry żeby wykorzystać w pełni ich potencjał. Ale pracuję nad tym żeby to zmienić i może wtedy pochwalę się publicznie efektami.
Zastanów się nad tym co sam napisałeś. Z jednej strony piszesz, że kupiłeś za grube tysiące PLN szkła, które Ci nie są do niczego potrzebne, bo nie jesteś w stanie wykorzytać ich potencjału, a z drugiej strony zarzucasz innym działanie powodowane zazdrością. Mam takiego kolegę, który jest jest najgorszym ze znanych mi kierowców (aczkolwiek jest zamożnym człowiekiem). Kupuje sobie szybkie sportowe samochody, które notorycznie rozbija. Kiedy mu ostatnio zasugerowałem, że jest do **** kierowcą i, że może by kupił sobie dla odmiany jakiegoś pancernego turbo dizla, to powiedział, że po prostu mu zazdroszczę wózków ktorymi jeździ. No more comments.

Jeśli chodzi o moje komentarze dotyczące 85L, to nie są one pzeznaczone do osób, którym 6 kpln w tą, czy w tamtą nie robi różnicy. Są przeznaczone dla osób, które zastanawiają sie jak najlepiej wydać zaoszczędzone parę tysięcy. Takie osoby czytając opinie pełne zachwytów nad 85L, być może kupią to szkło i ....bedą trzymały je w szafie, bo okaże się, że ich wysłużony Tamron 28-75 pasuje im dużo lepiej. I ostatnia sprawa - sprzęt pro, nie jest pro, bo tylko pro mogą sobie na niego pozwolić, tylko dlatego, że trzeba umiejętności pro, aby go w pełni wykorzystać.

Pzdr,
Arkan

P.S.
Trzymałem w rękach 85L (dzięki Amber), mam 135L i w opór innego kultowego i porządanego szklanego szmelcu ;-) i uważam, że jak większość z tego sprzedam, to bedę robił lepsze zdjęcia, bo nie bedą mi sie ręce trzęsły po dźwigniu tego złomu