Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Sigma 18-50 f2,8 czy Canon 17-40 f4

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

robie tą sigmy właśnie śluby itp. tym światłem 2.8 nie ma co się podniecać ale jak ją przymkniesz do 3.5 to już jest dobrze a im wyzej tym lepiej. Też mam(chyba miałem) taki dylemat ale jak do tej pory zdjęcia z 17-40 mnie nie przekonują do takiego wydatku.
    pozdrawiam
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek
    robie tą sigmy właśnie śluby itp. tym światłem 2.8 nie ma co się podniecać ale jak ją przymkniesz do 3.5 to już jest dobrze a im wyzej tym lepiej. Też mam(chyba miałem) taki dylemat ale jak do tej pory zdjęcia z 17-40 mnie nie przekonują do takiego wydatku.
    pozdrawiam

a wtedy pojawia się pytanie, po co mi jasne szkło, ktore przy pełnej dziurze mydli???

17-40 miałem dwa dni od kumpla i zachwycony nie byłem, poza tym nie takiego zestawu szukałem

jak dorobię się FF to kupię sobie 16-35, 24-70 i kilka stałek tele i będę się podniecał ostrością, póki co mam inne oczekiwania...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie wstrzymajcie konie. Nigdy nie miałem Sigmy więc się nie wypowiadam, ale miałem i mam 17-40 i uważam że jest to b.dobre szkło (mój egzemplarz) z tym światłem. Nie trzeba go przymykać bo już od pełnej dziury jest ok. Podobno tak mają szkła z tego roku, między innymi mój i Vitaza.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Panowie wstrzymajcie konie. Nigdy nie miałem Sigmy więc się nie wypowiadam, ale miałem i mam 17-40 i uważam że jest to b.dobre szkło (mój egzemplarz) z tym światłem. Nie trzeba go przymykać bo już od pełnej dziury jest ok. Podobno tak mają szkła z tego roku, między innymi mój i Vitaza.
    1. Viteza.
    2. Moje szklo z tego roku (seria UT - 2005 rok) bylo BARDZO ZLE, co prezentowalem tu na forum. Mydlo nawet przy 5.6, aberracje cholerne
    3. Moje obecne szklo jest z 2004 roku (seria US) ale czy jest dobre - jeszcze nie wiem bo ledwie ze 4 zdejcia nim zrobilem.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1. Viteza.
    2. Moje szklo z tego roku (seria UT - 2005 rok) bylo BARDZO ZLE, co prezentowalem tu na forum. Mydlo nawet przy 5.6, aberracje cholerne
    3. Moje obecne szklo jest z 2004 roku (seria US) ale czy jest dobre - jeszcze nie wiem bo ledwie ze 4 zdejcia nim zrobilem.
    Zgadza się 17-40 seria US (2004) pomyliło mi się z 24-70 seria UT. Moje jest dobre. A co do nr.1 to zwykła literówka
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Dzięki wielkie. Mam nadzieję, że 17-40 US będzie warte kasy.

PASTOR
    Guest

Domyślnie

Kurcze - chcialo by sie zobaczyc jakies porownanko tych obiektywow(z przykladowymi fotami) - moze jest gdzies cos takiego ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PASTOR
    Kurcze - chcialo by sie zobaczyc jakies porownanko tych obiektywow(z przykladowymi fotami) - moze jest gdzies cos takiego ?
    Może na początek:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...40_4/index.htm
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_28/index.htm
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

No i zobaczcie jakie ma Sigma aberracje chromatyczne na PHOTOZONE, no i ta Sigma to chyba jest DC? ;-)
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 10-12-2005 o 14:21

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów