Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: statyw typu BOOM

Mieszany widok

Domyślnie

zgadza się ale nie zawsze ta regulacja wystarcza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aaaa tak se możemy pisać teraz dopiero się zorientowałem, że piszesz o tym mniejszym boomie, który faktycznie ma ruchome ramię. Pisząc o zdejmowaniu przeciwwagi miałem na myśli ten cięższy boom z kilkoma odważnikami.
    Ostatnio edytowane przez loco75@tlen.pl ; 01-12-2010 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

dzisiaj rozebrałem ten zacisk na czynniki pierwsze i okazuje się że akurat w tym jednym zacisku (a w tym boomie są takie trzy) tylko jedna wkładka jest metalowa - ta którą widać i która odpowiada za trzymanie zacisku do dolnej części statywu - ta druga, która odpowiada za blokowanie pionowej kolumny jest plastikowa ! - i to właśnie ten plastik wypacza się punktowo pod wpływem śruby i zniekształca rurę ... nie ma co, zaj... technologia

ciekawe czy u Ciebie Maggot jest tak samo - jakbyś kiedyś z nudów to rozebrał to daj znać
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

No to dyskusja rozgorzała na temat tych quantuumowskich boomów
    Teraz panowie będą bawili się w składanie i rozkładanie i sprawdzanie wszystkich możliwych ustawień.
    Hehe, kobieta kupuje statyw i po prostu używa, ale facet? Nie, on musi rozłożyć go na częśći pierwsze i sprawdzić w każdych warunkach :P

Uprawnienia umieszczania postów