Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: SONY R1 - konkurencja dla lustra ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZEB7
    Poza tym jak wszyscy wiemy nie chodzi o body tylko o jakość zdjęć, nie mówiąc już o ich zawartości a tu Twoje 350D z kitowym denkiem od butelki może tylko marzyć o jakości R1
    (...)

Gdyby tylko nie te szumy...
    Smiac sie czy plakac?

Prosze - nie karmic.

ZEB7
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    nie uzywam kitowego szkielka od butelek ... ktore pewnie robi nie gorzej niz R1 z karlowym zaisem.
    tak się składa, że sporo Twoich zdjęć w galerii jest opisanych jako pochodzących z tandemu 350D + 18-55 (to nie jest kit?!?)?

co do wiedzy na temat wyglądu R1, to ciekawy jestem skąd wniosek, że jakoby go nie znam?!? Znam go dobrze bo już kilka razy miałem możliwość go testować... tak się składa, że właśnie podejmuję decyzję czy na razie nie kupić R1, a na DSLR jeszcze chwilkę zaczekać, może do czasu aż pozbędzie się tego przedpotopowego lustra Poza tym, nie oszukujmy się, niestety 350D to tylko najniższy model z gamy Canon DLSR, choć jednocześnie w swojej klasie najlepszy (absolutnie nie pod względem ergonomii i jakości obudowy).

że diabelnie drogi 2870 to chyba jednak nie jest aż tak dużo
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77933126
    350D kit >>> 2848 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77042145

bez dokupienia prawdziwych szkieł do 350D za kolejne pare tysi R1 jest bezkonkurencyjny do ISO 400 (no może czasem 800). Oczywiście nie zamierzam Cie przekonywać że ma szybszy AF i zdjęcia seryjne bo to nieprawda, ale o tym tutaj nie rozmawiamy.

Chodzi mi tylko o to że stosunek jakość/cena jest niesamowity!!!

Porównywanie R1 z A200 to jakaś pomyłka ;-)

I nagle wpadł Vitez, który o R1 wie pewnie tylko, że to SONY i głosem STWÓRCY objawił wszem i wobec że to dno BRAVO
    Płacz Vitez płacz, rycz Vitez rycz :rolleyes: no chyba że czasem uda Ci sie podyskutować, choć w to wątpie znając to forum od dłuższego czasu

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Czy ty może jesteś przedstawicielem handlowym SONY?

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

tak się składa, że sporo Twoich zdjęć w galerii jest opisanych jako pochodzących z tandemu 350D + 18-55 (to nie jest kit?!?)?

że diabelnie drogi 2870 to chyba jednak nie jest aż tak dużo
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77933126
    350D kit >>> 2848 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77042145

bez dokupienia prawdziwych szkieł do 350D za kolejne pare tysi R1 jest bezkonkurencyjny do ISO 400 (no może czasem 800). Oczywiście nie zamierzam Cie przekonywać że ma szybszy AF i zdjęcia seryjne bo to nieprawda, ale o tym tutaj nie rozmawiamy.

Chodzi mi tylko o to że stosunek jakość/cena jest niesamowity!!!
    Porównywanie R1 z A200 to jakaś pomyłka ;-)
    Jakis nerwowy jestes. Robilem zdjecia kitem i nie tylko (teraz juz nie uzywam ale to inna historia). W mojej galeri (tej plfoto) sa rozne fotki, robione tez minolta A1 i olympusem 740UZ ... ale ne o to chodzi. Takze pisanie, ze 350-ka to najnizszy dSLR Canona (300 chyba) ale czy to wazne, ze nie najdrozszy ? Kup sobie najdrozszy sony to pewnie bedzie robil najpiekniejsze fotografie. Pamietaj jednak o tym, ze w tym super sonaczu obiektyw jest dobry ale nie swietny ... bo to zoom moj drogi.

Wazne jest to o czym pisalem wczesniej i ty tez potem to napisales:
    nie chcesz dokupowac szkielek - bierz dobry kompakt

Lustro (nawet takie jak 350) to system i ja moze za 2 lata wymienie body (szkielka zostawie) ... a ty bedziesz mial stare sony ktore opchniesz za dobry rower
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Ja ty bedziesz mial stare sony ktore opchniesz za dobry rower
    to akurat nie jest dobry przyklad bo dobry rower to kosztuje 15kPLN i w gore ;-) ale porownanie do golarki Clatronica juz bedzie na miejscu :-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To optymizm. Sony się zepsuje, obiektywik odpadnie i tyle będzie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    To optymizm. Sony się zepsuje, obiektywik odpadnie i tyle będzie
    Obiektywik nie odpadnie bo "przyspawany" na stale .. co do roweru to faktycznie przestrzal cenowy ... ale no dobrze, kupi sobie klocki hamulcowe do dobrego roweru
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di

ZEB7
    Guest

Domyślnie

no jasne, a w międzyczasie 350ka odbędzie naście czyszczeń plus dwie naprawy na Żytniej, sama radość...

no ale cóż, skoro palec w d.... już ; )

BTW. Spadam na parę dni w góry, więc pozwolę sobie z wyprzedzeniem życzyć WAM:
    Wspaniałych, wesołych, ciepłych i niezapomnianych Świąt!!!

Miasto
    Berlin

Domyślnie

no jasne, a w międzyczasie 350ka odbędzie naście czyszczeń plus dwie naprawy na Żytniej, sama radość...

no ale cóż, skoro palec w d.... już ; )

BTW. Spadam na parę dni w góry, więc pozwolę sobie z wyprzedzeniem życzyć WAM:
    Wspaniałych, wesołych, ciepłych i niezapomnianych Świąt!!!
    Wesolych swiat i goracej atmosfery na Sylwestra zycze.

P.S. Ja mam serwis na Berlin ZOO o ktorym pomarzyc tylko mozesz ... a zytnia znam, ale tylko z etykietki na butelce ... i niech tak zostanie.

aha ... ostanio sie mi kamera ... sony ... spieprzyla bez powodu, tak ze w jakosc tej firmy to bym nie wierzyl za bardzo...
    Ostatnio edytowane przez AGO ; 19-12-2005 o 01:15

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jak to bez powodu? Powód podałeś przed "..."
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów