skleic troszeczke kropelka - tak zeby sie trzymalo a potem po woli i po trochu distal
kropelka to przytrzyma( szybko lapie) a distal sklei na amen (tyle ze twrdnieje pol dnia) i po to kropelka
skleic troszeczke kropelka - tak zeby sie trzymalo a potem po woli i po trochu distal
kropelka to przytrzyma( szybko lapie) a distal sklei na amen (tyle ze twrdnieje pol dnia) i po to kropelka
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Distal to był super klej... praktycznie sprężysty plastik w płynieZamieszczone przez myrczek
. Potem długo tego kleju nie widziałem na rynku, ale kilka lat temu widziałem "nową edycję". Teraz chyba już tego nie znajdziesz. Niedawno trafiłem na praktycznie identyczny klej... dwie strzykawki sklejone ze sobą a w nich oba składniki - jakość ta sama
. Kropelkę odradzam, nadaje się tylko do sztywnych połączeń. Ugniesz oprawę filtra, albo o coś stukniesz i na pewno pęknie.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
spokojnie distal dostaniesz - ba, cały regał "distali" w castoramie jest, połowa nawet nazywa się distal, a jeszcze połowa tej połowy wręcz wygląda jak distal :wink:Zamieszczone przez Diodak
pytanie tylko, z jakiego tworzywa/metalu jest ten pęknięty pierścień?
bo są twprzywa (np. PP) których niczym nie skleisz.
no i distal niestety pozostawia biało-żółtawy ślad po sobie.
mi kiedyś pękł podobny pierścień w starym obiektywie EF 35-80 (plastik), skleiłem kropelką i trzyma do dziś.
pozdro.,
m.
.
ano właśnie, czasem sklei czasem nie. Można spróbować kropelką, a jak nie złapie to podziałać distalemZamieszczone przez mxw
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
tak jak koledzy radzą, a jak juz nic nie pomoże - to może podgrzać ten plastik zapalniczką, aż się stopi i poźniej spróbować to na szybko 'zespawać na gorąco'![]()
to był żart oczywiście![]()
bry
dosc istotne jest jak ktos juz zauwazyl coz za tworzywo (abs?). jesli chodzi o kleje to polecam kuknac na http://www.uhu.de/. pewnie chwilke trzeba bedzie podrazyc temat ale skoro juz stalo sie nieszczescie...
pozdrawiam!
Jeszcze moze powinien pomoc Poxipol ale przezroczysty lepiej wyglaa podełko jak by co jest czerwone.
Zamieszczone przez marcingreen
Gratuję pomysłu. Naprawde gratukuje!!!
Smyrać ogniem koło przedniej soczewki. Naprawde dobry pomysł. A jak tankujesz auto na stacji, to może tesz bawisz sie zapalniczką?
dziękujęZamieszczone przez mruczek
![]()
sorki za literówkę, cała przyjemność z mojej stronyZamieszczone przez marcingreen
![]()