Pokaż wyniki od 31 do 40 z 115

Wątek: Dobre szkło do Canon 50D - 18-135 vs 17-85 vs 15-85

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    Mimo swojej niedoskonałości to mimo wszystko T 17-50 VC to najlepsze szkło do 2000zł... jeśli się mylę to czekam na inne propozycje...
    Czytałem, że moze wystapić problem z tym szkłem w nowych puszkach Canona, począwszy od 50D w górę (czyli do 7D ). Chodzi tam coś o AF, że 50D ma krzyżowy układ a Tamron ma tylko liniowy i że nie jest w pełni używany przy max otworze, jakoś tak, piszę z głowy, ale może ktoś zgoogluje ten artykuł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    No cóż ..... 17-85 z początku wydaje się OK ....... później można zmienić zdanie Chyba, źe tylko robisz fotki w klimacie śródziemniomorskim - wtedy się nadaje
    Jak znajdę chwile, to użyję z pakietu PS, programu Bridge, właduję wszystkie (no może prawie) fotki i posortuję po przesłonie i zobacze ile zdjęć robiłem na jakiej. Jestem prawie pewny, że około 80% zdjęć będe mieć na przysłonie 5,6. Do zdjęć z płytką GO używam stałki 50mm f1,8 (którą i tak trzeba zamknąć do 2,5 bo na pełnym to szare mydło)
    Ostatnio edytowane przez Wojcio ; 20-11-2010 o 23:34 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów