Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 115

Wątek: Dobre szkło do Canon 50D - 18-135 vs 17-85 vs 15-85

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie ma co dziadować....jak masz kita,czy cokolwiek innego, to korzystaj z tego,a jak uzbierasz na C 17-55 2.8 to wtedy kupisz i będzie po sprawie :-)
    |Canon|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Ja polecam ci 24-105 to naprawde swietne uszczelnione szkło, doskonale wykonane.
    W przyszłości podepniesz pod FF a tamte nie ,
    Jak już wspomniałem, albo i nie, mam 28-135 IS USM - obiektyw legenda, żyleta obraz, ale niestety dla mnie za wąski w domu, gdzie głównie robie zdjęcia. Niedlugo aukcja będzie.
    Co do wyboru obiektywu żeby później pasował do FF to raczej nie sądze, bo jak mnie będzie już stać na FF to i na obiektyw też a 50D raczej długo nie wymienie.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    nie ma co dziadować....jak masz kita,czy cokolwiek innego, to korzystaj z tego,a jak uzbierasz na C 17-55 2.8 to wtedy kupisz i będzie po sprawie :-)
    dwa wątki niżej inni koledzy jęczą jak to wydali 3,5 tys. zł i nie mają ostro trzeba było bronić dobrej opinii obiektywu, który nie jest zły i którego nota bene posiadasz kolego oasisman. co do 15-85 kto Wam powiedział, że to dziadostwo? nie mam zamiaru wchodzić w jakieś dziwne spory, zawsze służę samplem kolega X czy Y może sobie porównać.

Kod:
    http://www.mediafire.com/i/?bc1bs1zf99idboh
    http://www.mediafire.com/i/?3cdqf2952tco80w
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dodam swoje 3mpix na temat jakie szkło brac?

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    dwa wątki niżej inni koledzy jęczą jak to wydali 3,5 tys. zł i nie mają ostro trzeba było bronić dobrej opinii obiektywu, który nie jest zły i którego nota bene posiadasz kolego oasisman.
    Ty lepiej czytaj testy a nie jęczenie kolegów. Przy takiej masówce jak odwala Canon będą wadliwe egzemplarze i drogich i tanich szkieł....trzeba być tego świadomym i testować szkła przed zakupem...będzie mniej jęczenia.

No i dziwi mnie że jest dla Ciebie niespodzianką, że na temat danego obiektywu wypowiada się jego posiadacz Mam nadzieję że ty nie polecasz szkieł na podstawie ich specyfikacji i ceny :-)

Ja posiadam 8 słoików do 50d i wspomniany 17-55 2.8 jest najlepszy jakościowo i najbardziej uniwersalny...więc jak jest okazja to go polecam....co do dobrej opinii obiektywu to mam ją w głębokim poważaniu.
    |Canon|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ok rozumiem że 17-55 f2.8 jest super i wogóle, ale cena jest nie do obejścia, pozatym na optyczne.pl piszą że zamiast wspomnianego C 17-55 f2.8 lepiej wziąć Tamrona 17-50 f2.8 bo jest prawie taki sam, a niektóre paramtery nawet lepsze, o cenie nie wspomnę

Początki nałogu

Domyślnie

Jacek - kupujący napisał że 15-85 jest ponad kwotę jaką chce wydać, ale się nad tym zastanawia, tak samo jak 17-40 L. Jak kupi któreś z tych szkieł będzie bardzo zadowolony. Również zadowolony może być z 17-85, czy też 18-135, ale jak już się szuka czegoś lepszego to warto dołożyć
    / Canon /

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojcio Zobacz posta
    ok rozumiem że 17-55 f2.8 jest super i wogóle, ale cena jest nie do obejścia, pozatym na optyczne.pl piszą że zamiast wspomnianego C 17-55 f2.8 lepiej wziąć Tamrona 17-50 f2.8 bo jest prawie taki sam, a niektóre paramtery nawet lepsze, o cenie nie wspomnę
    Niektóre parametry nawet lepsze, ale sam pisałeś już w pierwszym poście, że są problemy z AF. Cena nowego C 17-55 w Polsce faktycznie jest nie do przyjęcia. Ja swój kupiłem tanio w Hong Kongu, ale jest jeszcze rynek wtórny....
    |Canon|

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

optyczne nie są wyrocznią. Żeby coś więcej powiedzieć na temat szkiełka, trzeba przetestować powiedzmy 10 szt. a potem wyciągać wnioski. Ponieważ test odbywa się na 1 szkiełku nie zawsze bez wad, czyta się wypowiedzi o tym, że ktoś kupił szkiełko i ono sprawuje się dużo lepiej jak to z testu.
    Najlepszym testerem są zwykli urzytkownicy. Jak poczytam 20 opini o rewelacyjnych właściwościach szkiełka od robiących nim na co dzień, to dopiero mogę wyciągnąć jakieś wnioski.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojcio Zobacz posta
    Wybacz ale wg mnie optyczne mogą pomóc w wyborze a nie że ich zdanie jest święte. Oni zawsze dostają do testów jakieś felerne sztuki :P
    Zrobią test jednego szkła z wadą i uogólniają na całą produkcję danego obiektywu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A testy testami i co to daje. Oglądając zdjęcia najlepiej widać jak dane szkło oddaje otaczający nas świat.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 20-11-2010 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów