Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 115 z 115

Wątek: Dobre szkło do Canon 50D - 18-135 vs 17-85 vs 15-85

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

[QUOTE=Wojcio;901138]Masz 50D i 15MPiksli, więc zrobisz zdjęcie tym Tamronem na 50mm, spokojnie sobie cropniesz i będziesz miał ogniskową nawet 100mm bez zbyt dużej straty jakości (chyba że plakaty drukujesz).
    Przypomnę, że ze zdjęć 2MPx można spokojnie wywoływać zdjęcia 10x15 a nawet większe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Właśnie dlatego zastanawiam się nad dokupieniem do tego 17-85 np. jasnego Tamrona 2.8...
    Starczyłoby na fajną używkę i systemowa lampe błyskową... zamiast kupowania tylko i wyłącznie 15-85mm

A swoja drogą przy odrobinie pracy na kompie i przy pomocy dobrego oprogramowania zrobiłem na własne potrzeby całkiem fajne ( moim zdaniem ) portrety i fotki rodzinne pracując na Fuji S-5000 z 3mln matrycą w formacie A4 ( oczywiście bez kadrowania tylko tak jak z matrycy ) więc mit o pixelach nie jest mi obcy co rok to fachowcy układają inne tabelki o zależności pikseli i formatu fotek czysty marketing i nakręcanie sprzedaży ...sorry ale to inny temat .....
    pozdrawiam Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na jednym z forów doradzono mi aby tak przetestował obiektyw:

"Pożycz w tym sklepie najsolidniejszy statyw, jaki mają. W aparacie wyłączasz stabilizację, włączasz samowyzwalacz i wstępne podnoszenie lustrem. Możesz zrobić serię zdjęć ostrzonych normalnie (detekcją fazy) i serię ostrzonych detekcją kontrastu. Jak będziesz miał dużą rozbieżność wyników jednej i drugiej serii, to masz bf lub ff. Najniższe ISO. Ostrzysz na kontrastowy detal. Bez lampy. "

Wszystko fajnie pięknie, ale to chyba tylko, zeby przetestowac konkretny model, bo w domu jak zdjęcia robie to raczej tak się nie pitole.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojcio Zobacz posta
    Na jednym z forów doradzono mi aby tak przetestował obiektyw...
    Wracaj tam czym prędzej, bo to IMHO bardzo dobra rada ;-)

Tak się testuje szkiełko, by stwierdzić czy ma ff/bf czy jest najzwyklejsze mydło, nie z winy drżących rąk.

Mam nadzieję, że wiesz czym się różni tzw. mydło od ff/bf

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Wracaj tam czym prędzej, bo to IMHO bardzo dobra rada ;-)

Tak się testuje szkiełko, by stwierdzić czy ma ff/bf czy jest najzwyklejsze mydło, nie z winy drżących rąk.

Pozdrówka!
    ff/bf nie obawiam się bo mam mikroregulację AF w korpusie
    ale problem pojawił się inny, na pewnym portalu pojawiła się aukcja z nowym 15-85 i jak wszystko dobrze pójdzie to będzie mój, my preszis hie hie hie
    tylko że koleś chce taką cenę, że w dobrym sklepie internetowym jest o 500zł drożej
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    nie nie wiem,
    jaka ?
    Ostatnio edytowane przez Wojcio ; 01-12-2010 o 21:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

mydłem się umyjesz, a BAK_FOKUSEM nie
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów