Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: 70-200 F4 L v T70-200 F2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian1115 Zobacz posta
    Chyba jednak zdecyduje się na Tamiego bo obiektywu będę także używał do portretu a tu 2.8 bardzo się przyda i będę mógł sprawdzić czy szybkość AF mi wystarczy czy nie i najwyżej jak wpadnie więcej grosza do kieszeni to kupie Canona 70-200 F2.8.

jak do portretu, to w tym zakresie ogniskowych i f/4 dobrze się spisze. przejrzyj wątek Najlepszych zdjęć nawet 55-250 - jeśli chodzi o GO, to przy ogniskowej z zakresy 85-130 i przy f/4 ładnie rozmyjesz tło,a musisz pamiętać, że nie zależy to tylko od f/x, ale i od odległości modela od tła, odległości foto od modela, ogniskowej...

ja bym brał L-kę, tylko może dobrał z IS używkę.
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna Awatar adrian1115
    Miasto
    Mielec

Domyślnie

Niestety za 2k PLN z IS nic nie kupi.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

do 2tys. polecam wziąć jednak canona70-200/4 jako szybszy,lżejszy, dający śliczny obrazek, a przede wszystkim jako konstrukcję dużo pewniejszą od tamrona. tamron daje Ci tylko większą dziurę i nic ponadto. wspomnę jeszcze, że kupując tamrona możesz dobrze trafić i być zadowolonym, istnieje jednakże taka możliwość: kupisz i wiecznie "coś" się będzie działo, a Ty dołączysz do grona "wiecznie jęczących" userów.
    pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony

Domyślnie

jakos nigdy nie mialem zaufania do szkiel T a jako byly posiadacz 70-200L4 moge zdecydowanie ja polecic
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Tamron 70-200 jest dobry ale ma kilka wad:
    -brak ultradźwiękowego, szybkiego i CICHEGO systemu AF
    -"The Tamron 70-200 f/2.8 is also confirmed to have the issue with the 40D, 50D and 7D outer focus points not being crosstype."

Ja bym brał Sigmę (f/2.8, lżejsza i mniejsza od T, mam i sobie chwalę) albo Canona (f/4)
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna Awatar Can50
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Niestety -Canon szybszy.
    50D+350D+szklarnia.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Can50 Zobacz posta
    Niestety -Canon szybszy.
    ale ja czegoś nie rozumiem a dlaczego niestety ja bym to niestety zamienił na szczęście. wypowiedź brzmiała by wtedy tak:

na szczęście - canon szybszy więc skoro nie zależy Ci tak bardzo na dziurze 2.8, to nie ma co się zastanawiać nawet.
    pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z tej dwojki Canon ma dzialajacy AF. Tamron ma tylko jakas automatyke nastawiania ostrosci. slyszalna i baaaaardzo zauwazalna...

taka, ze nawet niechlubne 5D jest szybsze niz ten obiektyw
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    Tamron 70-200 jest dobry ale ma kilka wad:
    -brak ultradźwiękowego, szybkiego i CICHEGO systemu AF
    -"The Tamron 70-200 f/2.8 is also confirmed to have the issue with the 40D, 50D and 7D outer focus points not being crosstype."

Ja bym brał Sigmę (f/2.8, lżejsza i mniejsza od T, mam i sobie chwalę) albo Canona (f/4)
    Z tą lekkością bym nie przesadzał http://optyczne.pl/porownaj.php?co=o...d0=42&add1=626
    Sigma na 2.8 do 135mm jest całkiem fajna, AF szybki, niestety przy 200mm trzeba przymykać by było jako tako ostro do około f4.
    pozdr

Domyślnie

Jako posiadacz stwierdzam: do portretów Tamron jest świetny, ostry w całym zakresie ogniskowych na f/2.8 nie trzeba nic przymykać, ale do sportu to raczej nie z 5d współpracuje bez zarzutów żadnych BF,FF, celny, ja tam polecam, jednyna wada (jak dla mnie) to waga ale chyba i tak najlżejszy w stawce f/2.8

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów