Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: PS CS2 vs. PS 7.0

Mieszany widok

Domyślnie PS CS2 vs. PS 7.0

Obecnie uzywam 7.0 i powiem szczerze ze nie mialem jeszcze do czynienia z CS2. Dlatego chcialbym sie dowiedziec,czy roznice pomiedzy tymi wersjami sa az tak duze ze warto by bylo zdobyc nowsza wersje czy raczej dac sobie spokoj?
    |Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004L |380ex|Plecak canon 200EG|

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

CS2 zre duzo pamieci, wiec jesli nie musisz to sie nie pchaj. przy 512MB ciezko sie w nim pracuje

Domyślnie

no tak,ale oprocz tego ze ma wygorowania sprzetowe to czy ma jakies inne "zalety"?
    |Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004L |380ex|Plecak canon 200EG|

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    CS2 zre duzo pamieci, wiec jesli nie musisz to sie nie pchaj. przy 512MB ciezko sie w nim pracuje
    Jednak chyba najistotniejsze to, że CS/CS2 otwiera RAW'y, a do siódemki należy zakupić wtyczkę kosztującą czapkę pieniędzy :-x

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Jednak chyba najistotniejsze to, że CS/CS2 otwiera RAW'y, a do siódemki należy zakupić wtyczkę kosztującą czapkę pieniędzy :-x
    to prawda, ale RAW-y tez wywoluje CS1. a miedzy nim a CS2 jest duza roznica pod wzgledem zapotrzebowania na pamiec - taka, ze przy 512 w CS1 pracowalo mi sie bardzo wygodnie, a CS2 przy powazniejszej pracy muli mi przeokropnie

po mojemu, to Adobe pracuje dzielnie na reputacje Microsoftu grafiki komputerowej. i tak jak oryginal, uparcie zmusza ludzi do upgrade'u. prawda, ze komputer dla grafika powinien miec zdecydowanie wiecej niz moje 512MB. no ale do jasnej cholery... co sie zmienilo istotnie w funkcjonalnosciach programu, ze nagle przy tej ilosci nie daje sie pracowac? niech mi ktos po prostu poda argument, ze wzrost zapotrzebowania spowodowany jest czyms innym, niz zmuszaniem uzytkownikow do upgrade'u sprzetu. bo ja nie dostrzegam

Domyślnie

O wlasnie Jurek, to ze otwiera RAW-y bardzo mnie przekonuje Dzieki

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

o ile wiem najnowsze wersje ACR nie chodza z PS 7.0. a akurat z mozliwosci ACR duzo korzystam, wiec to jest dla mnie dosc wazne.

z innych rzeczy, to nieco wiecej narzedzi fotograficznych w CS2. symulacje filtrow fotograficznych (kompensacyjnych, konwersyjnych, kolorowych), smart sharpen. dla potrzebujacych jest Merge to HDR (laczenie bracketowanych ekspozycji)...

czego nie ma w PS 7.0 co bys koniecznie potrzebowal?

Domyślnie

Wielkie dzieki akustyk!O to wlasnie mi chodzilo. Jednak przerazaja mnie te wymogi pamieci bo dysponuje tylko 512.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Bez przesady, jak jestem w podróży to na laptopie (256mb) też daję sobie radę z PS. Nie jest tak źle.
    Potwierdzam - obecnie mam w kompie stacjonarnym też tylko kostke 256@333 i jakoś daje rade. Chociaż fakt, czasem zdarza mu się zmulić - dlatego teraz używam albo wszystkich programów, albo PS'a Chociaż PS + Opera + OE + Winamp też jakoś dają radę, lecz tu już mamy wyraźnie widać wolniejszą prace

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

opalcie ACDSee, ZoomBrowsera i szopke CS2 z konwersja RAW-ow na raz...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów