Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: PS CS2 vs. PS 7.0

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gazwx
    he! coś się nie mogę przekonać do tych kolorych połówek (a w sumie nie bardzo też wiem jak się do tego zabrać). Póki co połówki ND (0.3, 0.6) Hitecha wystarczają.
    kolorowe sa fajne, ale musza byc bardzo lekkie kolory i mozliwie neutralne (rozne odcienie brazow/rozow sprawdzaja sie najlepiej), bo jak sa zbyt "odjazdowe", to w 99,99% przypadkow tylko psuja zdjecia.

co do ND to mam obecnie komplet 0.6 i 0.9 w twardosciach Hard i Soft i przyznam, ze brakuje mi czasem 1.2 Soft i jakiegos 0.3 (sklaniam sie bardziej ku Hard, bo Soft moze byc za malo wyrazny, zeby bylo go sens uzywac).

sam nie wiem. 110zl za sztuke troche mnie powstrzymuje przed tymi zakupami. tak 1.2 Soft jak 0.3 Hard bywaja przydatne, ale az tak, zeby byly doraznie warte 110zl to nie. chyba raczej wezme sobie Light Sepia i Light Brown PPL-a. taniej i raczej bardziej sie przyda

takie lekkie kolorowe polowki do fotografowania o swicie/zachodzie albo przy pochmurnej pogodzie sa calkiem fajne. natomiast w srodku slonecznego dnia bym ich nie wyciagal. podobnie jak ND, zreszta.

zapraszam kiedys na jakis poranny plener - to sobie przymierzysz kolory i ocenisz sam czy warto sie bawic

Zablokowany

Domyślnie

Z chęcią obejrzę zdjęcia zrobione tymi połówkami (szczególnie interesujące wydaje się zastosowanie Light Brown). Będę uważnie obserwował Twoją stronę internetową w styczniu. Zobaczymy, co św. Mikołaj przyniesie ci pod choinkę :smile:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gazwx
    Z chęcią obejrzę zdjęcia zrobione tymi połówkami (szczególnie interesujące wydaje się zastosowanie Light Brown). Będę uważnie obserwował Twoją stronę internetową w styczniu. Zobaczymy, co św. Mikołaj przyniesie ci pod choinkę :smile:
    mam kilka zdjec zrobionych zwykla brazowa (nie-Light). ale na strone, z oczywistych przyczyn, nie wrzucam par gdzie moznaby porownac

ponizej jest przyklad dwoch zdjec z i bez brazowej polowki. roznia sie dokladnie o nia, bo pierwsze nie bylo balansowane szara (co zreszta widac).

ogolnie, zwykla brazowa jest czasem dla mnie za mocna, takze pod choinke najprawdopodobniej trafi Light

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    CS2 zre duzo pamieci, wiec jesli nie musisz to sie nie pchaj. przy 512MB ciezko sie w nim pracuje
    Jednak chyba najistotniejsze to, że CS/CS2 otwiera RAW'y, a do siódemki należy zakupić wtyczkę kosztującą czapkę pieniędzy :-x

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Jednak chyba najistotniejsze to, że CS/CS2 otwiera RAW'y, a do siódemki należy zakupić wtyczkę kosztującą czapkę pieniędzy :-x
    to prawda, ale RAW-y tez wywoluje CS1. a miedzy nim a CS2 jest duza roznica pod wzgledem zapotrzebowania na pamiec - taka, ze przy 512 w CS1 pracowalo mi sie bardzo wygodnie, a CS2 przy powazniejszej pracy muli mi przeokropnie

po mojemu, to Adobe pracuje dzielnie na reputacje Microsoftu grafiki komputerowej. i tak jak oryginal, uparcie zmusza ludzi do upgrade'u. prawda, ze komputer dla grafika powinien miec zdecydowanie wiecej niz moje 512MB. no ale do jasnej cholery... co sie zmienilo istotnie w funkcjonalnosciach programu, ze nagle przy tej ilosci nie daje sie pracowac? niech mi ktos po prostu poda argument, ze wzrost zapotrzebowania spowodowany jest czyms innym, niz zmuszaniem uzytkownikow do upgrade'u sprzetu. bo ja nie dostrzegam

Domyślnie

O wlasnie Jurek, to ze otwiera RAW-y bardzo mnie przekonuje Dzieki
    |Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004L |380ex|Plecak canon 200EG|

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów