Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jaka wybrać lampę błyskową?

Domyślnie Jaka wybrać lampę błyskową?

Witam,

Chciałabym poradzic sie o wybor lampy błyskowej.Posiadam aparat Canon 5D II Mark. Czy musi to byc model specjalnie dedykowany do tej lustrzanki ?
    Mam lampe Canon Macro Ring Lite MR-14EX. Makrofotografia nie jest moja dziedzina i myslalam o sprzedazy/wymianie na lampe , ktora bedzie mi sluzyla do zdjec typu : portret , reportaz, zdjecia produktow.
    Nie wiem w jaki sposob wybrac lampe , jestem totalnym laikiem jesli chodzi o oswietlenie blyskowe :-?

dlatego tez umiescilam ten post w tym dziale.

margo

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Polecam http://www.canon-board.info/announcement.php?f=27&a=22
    natomiast kilka postów niżej http://www.canon-board.info/showthread.php?t=71270
    gdzie można się dopisać zamiast śmiecić...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Wybór jest prosty. Zatrzymaj sobie makro ring, bo się może przydać do malych rzeczy (a nawet czasem do portretów), i nabądź lampę Speedlite 580EX II, jedną, dwie, albo kilka, zależnie od potrzeb. Gwarantuję, że będziesz zadowolona.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokładnie tak, kup lampę systemową czyli model 580EXII lub 430EXII, jesli używasz lampy sporadycznie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Bardzo dziekuje

Uprawnienia umieszczania postów